//

Ontzettend traag internet op de iPhone 4

Ontzettend traag internet op de iPhone 4 discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Na vorig jaar een iPad 3G te hebben aangeschaft was ik zeer tevreden over mijn eerste kennismaking met Apple. Ik was zelfs zo tevreden dat ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19-02-11, 00:06
dvanduijn dvanduijn is offline
• iOS 4.3.3
• 4.3.3
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2011
Berichten: 5
Standaard Ontzettend traag internet op de iPhone 4

Na vorig jaar een iPad 3G te hebben aangeschaft was ik zeer tevreden over mijn eerste kennismaking met Apple.
Ik was zelfs zo tevreden dat ik twee maanden geleden besloot om het gebruik van Windows helemaal te boycotten. Mijn vrij nieuwe Acer laptop heb ik weggedaan en een Macbook Pro 17 inch aan te schaffen. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open en ik was razend enthousiast.

Aangezien mijn mobiele telefonie abonnement afliep, wist ik al zeker dat ik een iPhone 4 wilde hebben, zodat ik alleen nog maar gebruik maak van Apple producten. Ook over de iPhone 4 was ik weer laaiend enthousiast, maar dat was van korte duur...

De 3G internetverbinding van het toestel is zo ontzettend traag, dat het haast onmogelijk is om ermee te surfen als ik ergens ben. Ik woon midden in de Randstad en vrijwel overal waar ik ben heb ik slechts 1 of 2 streepjes bereik. Ik zit bij KPN, maar naar mijn idee heeft het niet zo zeer te maken met de provider waarbij je bent aangesloten.

Op de iPad 3G heb ik namelijk op dezelfde plek wel gewoon vol bereik en surf ik supersnel over het internet heen. Daarom wil ik graag vragen of iemand mij zou kunnen adviseren over wat ik het beste zou kunnen doen. Is het zo dat dit probleem wellicht zal veranderen bij een iOS Update, of ligt dit probleem puur aan het toestel.

Ik heb wat research gedaan naar dit probleem, maar kan weinig doeltreffende oplossingen vinden van andere mensen die met deze problemen kampen.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19-02-11, 07:35
ballegooier's schermafbeelding
ballegooier ballegooier is offline
• iOS 15.1
• iPadOS 14.8
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.775
Standaard

Kun je wat cijfers geven, dat praat gemakkelijker. Er is oa een speedtest app waarmee je objectief metingen kan verrichten. Mijn ervaring is (ik heb echter geen iPad) is dat de iPhone slecht met 3G verbinding lijkt om te kunnen gaan. De Nokia en Blackberry van mijn broers hebben altijd 3G als ik er naar hun schermpjes kijk (resp KPN en t-mob) Mijn iPhone switcht voortdurend tussen gprs en 3G. Thuis, op t werk - dus ook op plekken waar ik verblijf. Toen ik bij t-mobile zat ha ik de indruk dat dit vaker gebeurde dan nu ik bij Vodafone zit. Bijv onderweg of in de trein gebeurt dat switchen minder in mijn beleving. Maar jij zit al bij KPN dus van een brak netwerk zou je geen last moeten hebben. De antennes van de iPad zijn denk ik ook beter en sterker vergeleken met de iPhone.... Dat zou mijn vermoeden zijn.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 19-02-11 om 07:37.
  #3  
Oud 19-02-11, 07:52
Guest-20180925190238
Gast
• iOS
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
De antennes van de iPad zijn denk ik ook beter en sterker vergeleken met de iPhone....
Kan je wat cijfers geven over die "sterkere" antennes van de iPad ? Hoe "sterk" zijn die in vergelijking met de antennes van een iPhone ?

@dvanduijn

Als het verschil in ontvangstveldsterkte bij de iPhone werkelijk zo groot als u aangeeft dan is die iPhone defect. Stuur hem op voor herstelling.

Ik kan dat probleem op het T-Mobile netwerk niet reproduceren met een iPad 3G, een iPhone 4 en een 3 GS. De drie iDevices hebben een JB en ik heb de ontvangstveldsterkte gemeten met Signal (te koop in Cydia). Op de drie iDevices is de veldsterkte -90 dBm en de drie iDevices werken met dezelfde UMTS cel.

Wat de "streepjes" betreft, die zijn verschillend op de drie apparaten. Die "streepjes" zijn echter geen exacte indicatie en zijn afhankelijk van het algoritme dat de modem firmware gebruikt. De iPad, iPhone 4 en 3GS hebben verschillende modem firmware (vraag dat maar eens aan de "specialisten" die de iPad modem firmware op hun 3 GS geďnstalleerd. hebben).

Laatst gewijzigd door Guest-20180925190238; 19-02-11 om 08:13.
  #4  
Oud 19-02-11, 13:29
ballegooier's schermafbeelding
ballegooier ballegooier is offline
• iOS 15.1
• iPadOS 14.8
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.775
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Kan je wat cijfers geven over die "sterkere" antennes van de iPad ? Hoe "sterk" zijn die in vergelijking met de antennes van een iPhone ?
....
Euh nee..... Dat kan ik niet. Ik schreef nl. dat ik dat dacht, of me het voor kan stellen dát er verschil zou zijn in antenne sterkte. Anyway: mijn 'vermoeden'.
Ik beweerde niets of stelde dát het zo is.

Zo kan mijn laptop bijv. wel het Wi-Fi vinden van de router op zolder en m'n iPhone niet, tenzij ik een paar treden de 1e trap opga....

Gelukkig zijn er ook mensen zoals jij die over genoeg hulpmiddelen / devices beschikken om hier met cijfers / feiten om de oren te slaan.

Edit: TS had het over traag internet, als je weet dat iPad en iPhone dezelfde ontvangststerkte hebben, hoeft volgens mij niet uit te sluiten dat ze niet dezelfde down en upsnelheid hebben....

Laatst gewijzigd door ballegooier; 19-02-11 om 13:35.
Reageren

Labels
internet, iphone 4, kpn, traag



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Internet traag Bollie1 Odido (T-Mobile) 7 10-02-11 16:40
iPhone: 3G op iOS 4.1 icm BB 06.15.00 ontzettend traag > naar iOS 4.2.1? Typ 81 Jailbreak 8 19-12-10 19:52
Iphone 1.0 telfort internet zeer traag Keithl KPN 0 15-12-09 12:19
Mac OS X: iTunes ontzettend traag chinkone iTunes 2 18-08-08 16:45
Iphone reboot en ontzettend traag darkforcess iPhone algemeen 9 25-02-08 19:39

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:58.