sms werkt niet op proximus netwerk

sms werkt niet op proximus netwerk discussie in Overige providers BelgiŽ forum; Hello, Nu ik niet zekers weet of dit aan Proximus zal liggen, wou ik het toch in dit subforum plaatsen. Het volgende probleem, heb een iPhone 80gb met unlockte v1.02 ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers BelgiŽ > Overige providers BelgiŽ
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 2 oktober 2007, 13:27
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard sms werkt niet op proximus netwerk

Hello,



Nu ik niet zekers weet of dit aan Proximus zal liggen, wou ik het toch in dit subforum plaatsen.
Het volgende probleem, heb een iPhone 80gb met unlockte v1.02 software.
Nu ik kan de sms app opstarten, kan sms versturen die ook degelijk toekomen maar kan geen sms ontvangen.
Al even in de instellingen gekeken maar daar vind ik niets rond sms.
Iemand die me even uit de nood kan helpen?
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links

  #2  
Oud 2 oktober 2007, 13:50
Peter's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Beveren - BelgiŽ
Berichten: 432
Standaard

hier werkt alles wel (heb ook proximus), maar er zijn nog mensen hier (ook op T mobile en kpnicon in nederland) die daar last van hebben. Bij mij werkte gelukkig alles meteen
Met citaat reageren
  #3  
Oud 2 oktober 2007, 14:11
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard

Kan je eens beetje toespitsen over je locatie en/of abb?
Ik heb ondertussen al wel info gevonden over hoe ik het werkend kan krijgen:
Link Hackintosh forum maar lukt niet 100%.
bvb de stap "bbupdater -f ICE03.14.08_G.fls" lukt niet want hij vind het bestand niet.
De stap nadien ook niet want die directory is er niet.
Dus heb er spijtig genoeg enkele vraagtekens bij.
Iemand waarbij deze procedure reeds gelukt is?
Met citaat reageren
  #4  
Oud 2 oktober 2007, 14:12
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peter Bekijk bericht
hier werkt alles wel (heb ook proximus), maar er zijn nog mensen hier (ook op T mobile en kpnicon in nederland) die daar last van hebben. Bij mij werkte gelukkig alles meteen
Kan je ook eens specificieren welke rom je gebruikt, mss heb ik gewoon de verkeerde ROM
Met citaat reageren
  #5  
Oud 2 oktober 2007, 14:51
Peter's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Beveren - BelgiŽ
Berichten: 432
Standaard

waar vind ik dat?
ik zit in het weekend in beveren en in de week in leuven. Tot vorige week had ik pay & go en sinds zaterdag een smile abonnement, het werkt tot hier toe op beiden.
ik krijg ook nog steeds een sms als ik een voicemail heb
Met citaat reageren
  #6  
Oud 2 oktober 2007, 16:11
Bartje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: De Stille Kempen
Berichten: 109
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Bartje
Standaard

Welke instellingen moet in ingeven om op het "edge"netwerk van proximus te kunnen ?
Met citaat reageren
  #7  
Oud 2 oktober 2007, 17:12
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bartje Bekijk bericht
Welke instellingen moet in ingeven om op het "edge"netwerk van proximus te kunnen ?
apn: internet.proximus.be
user & psw niets invullen
Met citaat reageren
  #8  
Oud 2 oktober 2007, 18:58
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard

@ peter: op welke manier heb je uw iPhone unlockt, mss als ik het eens op een andere manier probeer heb ik dit probleem niet.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 2 oktober 2007, 20:22
Peter's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Beveren - BelgiŽ
Berichten: 432
Standaard

met anysim via de methode van iPhoneclub (macosx versie)
Met citaat reageren
  #10  
Oud 3 oktober 2007, 07:27
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 september 2007
Locatie: Leuven
Berichten: 26
Standaard

Bij mij WERKTE het ook, maar nu lijkt er toch ook vanalles fout te gaan bij het sms'en (en zelfs telefoons ontvangen) --> Proximus Generation
Met citaat reageren
  #11  
Oud 3 oktober 2007, 14:13
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Berichten: 12
Standaard

Ik heb de oplossing (niet echt oplossing, meer oorzaak van het probleem) gevonden.
Ik was gelukkig in voordeel dat ik 2 toestellen kon gebruiken, dit voor demo in een winkel. Nu was het de bedoeling dat ik de 8gb zelf zou gebruiken en de 4gb in de winkel zou plaatsen. Mede de 8gb geen sms wou ontvangen heb ik me even toegespitst op de 4gb.
Het komt eigenlijk omdat de baseband verkeerd geflasht wordt. Oplossing hiervoor (werkt alleen met nieuwe toestellen, dus reeds geulockte is het heel spijtig):
- firmware 1.0.2 flashen
- Met winstaller toestel jailbreaken
- Pacay patch installeren
- Met ibrick installer erop plaatsen en de laatste nieuwe anysim gebruiken om je toestel te unlocken en niet met de oude versie die met ibrick meegeleverd wordt (fast_unlock) want deze zorgt er spijtig voor de je sms functie niet naar behoren functioneerd

erna werkt het toestel perfect, dus heb nu een super werkende 4gb. Is in ieder geval veel beter dan geen

Toch allemaal bedankt voor jullie hulp, moet zeggen dat dit 1 van de fora waar er direct geantwoord wordt en dat kom je niet zoveel meer tegen (of het is kwatsch )
Met citaat reageren
  #12  
Oud 3 oktober 2007, 15:38
Peter's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Beveren - BelgiŽ
Berichten: 432
Standaard

ik snap dan niet waarom het bij mij wel werkte, maar goed dat het opgelost is.
Met citaat reageren
  #13  
Oud 4 oktober 2007, 01:58
dhm dhm is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Berichten: 72
Standaard

@anvar
waarom restore je dan die 8gig niet gewoon en unlock je die op dezelfde manier als je die 4 hebt geunlocked? 8gig lijkt me net iets prettiger...
Met citaat reageren
  #14  
Oud 10 oktober 2007, 22:09
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 oktober 2007
Berichten: 47
Stuur een bericht via Skype™ naar frangipaneman
Standaard

Is er echt geen andere oplossing?
Ik zit met hetzelfde probleem...
Met citaat reageren
  #15  
Oud 11 oktober 2007, 19:12
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Bilzen - BelgiŽ
Berichten: 139
Stuur een bericht via MSN naar Lucas Send a message via twitter to Lucas
Standaard

Ikzelf ook.
Mijn connectie met Proximus valt om de 5seconden weg.
Met citaat reageren
  #16  
Oud 11 oktober 2007, 20:14
Peter's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Beveren - BelgiŽ
Berichten: 432
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucas Bekijk bericht
Ikzelf ook.
Mijn connectie met Proximus valt om de 5seconden weg.
dat is vreemd dat die wegvalt.
Het bereik op de iPhone is wel minder goed dan bij mn vorige gsm (SE K750i) maar ik zit dan ook vaak in een "kelder" te werken.
Met citaat reageren
  #17  
Oud 11 oktober 2007, 20:19
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 september 2007
Locatie: Bilzen - BelgiŽ
Berichten: 139
Stuur een bericht via MSN naar Lucas Send a message via twitter to Lucas
Standaard

Mijn vorige GSM was een Siemens MC60 (zeer oud dus)
En had geen problemen met connectie. Nu zie ik om de 5 seconden de volledige streepjes verdwijnen en dan komt er te staan 'No service'.
Ik ga eens proberen een restore te doen.

Edit:
Heb een restore gedaan en unlocked via iUnlocker en geen problemen meer. Alles werkt perfect, ook SMSen

Laatst gewijzigd door Lucas; 11 oktober 2007 om 21:23.
Met citaat reageren
  #18  
Oud 18 oktober 2007, 21:29
» Ik heb geen iPhone
» Windows
 
Geregistreerd: 18 oktober 2007
Berichten: 22
Standaard

geen groot probleem blijkbaar ? !

hoop dat het oplosbaar is ! want ik krijg mijn iPhone eindelijk in november
Met citaat reageren
  #19  
Oud 1 november 2007, 18:14
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 november 2007
Locatie: Brasschaat
Berichten: 172
Stuur een bericht via MSN naar blaugrana Stuur een bericht via Skype™ naar blaugrana
Standaard

Ik heb sinds vanmiddag mijn iPhone met Proximus abbo, heb vooralsnog geen problemen met het sms'en (heb sms naar mezelf gestuurd, werkte goed)
Met citaat reageren
  #20  
Oud 1 november 2007, 18:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 november 2007
Locatie: Brasschaat
Berichten: 172
Stuur een bericht via MSN naar blaugrana Stuur een bericht via Skype™ naar blaugrana
Standaard

Update: Ik kan toch geen sms'en ontvangen! SMS'jes komen gewoon niet aan

Is hier een oplossing voor?
Met citaat reageren
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
BelgiŽ: proximus - mms werkt niet na update IOS 4.0 G_Babyke Overige providers BelgiŽ 8 26 april 2011 23:50
BelgiŽ: Proximus internetabonnement werkt niet. Bibipken Overige providers BelgiŽ 7 3 november 2010 22:21
BelgiŽ: Netwerk problemen Proximus avdlprive Overige providers BelgiŽ 51 22 oktober 2009 11:29
ipphone 1G + proximus => gprs werkt niet matty Proximus 5 8 december 2008 14:25
Netwerk Selectie werkt na upgrade naar 1.1.4 via Ziphone werkt niet meer. m190677s Unlock [archief] 2 18 maart 2008 15:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:23.