iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Uitgaande mail werkt niet (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/19824-uitgaande-mail-werkt-niet.html)

Allardo 23-08-08 16:04

Uitgaande mail werkt niet
 
Heb al langere tijd problemen met de uitgaande mail. Als bericht krijg ik "Mail versturen niet mogelijk: de verbinding met de uitgaande server 'mail.planet.nl:25'is mislukt". Mail ontvangen lukt wel gewoon, maar uitgaand krijg ik niet aan de praat!! Wie kan mij helpen! Abonnement bij Telfort, email bij Planet.

daaf85 23-08-08 17:28

ik neem aan dat je hier een bericht plaats omdat je geen email kan verzenden (met je planet emailadres) via je iphone en niet via het internet op je pc thuis.

als je je email op je pc binnenhaalt via een telfort adsl verbinding dan moet de uitgaande mailserver (smtp) de smtp server van je verbinding hebben. Dat is dan smtp.telfort.nl. en de pop3 server is die uiteraard die hoort bij je emailadres (volgens mij is dat tegenwoordig pop.kpnmail.nl).

als je je emailadres toevoegd op je iphone gebruik je volgens mij gewoon als inkomende server pop.kpnmail.nl en als uitgaande mail.kpnmail.nl.

Succes!

Allardo 24-08-08 15:28

Thanks. Helaas krijg ik em nog steeds niet aan de praat. Ik heb exact dezelfde instellingen als op mijn laptop, maar de uitgaande mail werkt gewoon niet. Eeventueel nog andere tips?

daaf85 24-08-08 16:17

Je hebt dus ook smtp.telfort.nl als uitgaande mailserver gebruikt? Verder kun je met je account op je pc wel mail versturen?

Allardo 24-08-08 16:51

Hi Daaf,

Ik heb een planet email account en een Telfort mobiel abonnement. Kortom, voor de mailinstellingen heb ik planet nodig. Op mijn PC kan ik inderdaad wel versturen, maar via de Iphone niet. Het vreemde is dat ik wél mail kan ontvangen. Ik heb gewoon mijn pop.planet.nl voor inkomend en mail.planet.nl voor uitgaand, maar werken op de Iphone, ho maar!

patrickvanwijk 24-08-08 19:08

Ik heb het zelfde probleem gehad. Het lijkt er op dat poort 25 geblokkeerd is door t-mobile. Mijn hosting bedrijf heeft gelukkig een alternatieve poort aangemaakt voor zulke problemen. Nadat ik poort 25 had veranderd in poort 587 werkte het wel.

Ik heb even een tijdelijke account gemaakt die je kan gebruiken om het te testen. Deze account verwijder ik over een week weer maar dan kan je zien dat het aan de poort ligt.

Hostnaam, smtp.junio.nl
Gebruikersnaam, iphone@junio.nl
Wachtwoord, iphone
Gebruik SSL, UIT
Identiteitscontrole, Wachtwoord
Serverpoort, 587


Patrick van Wijk

Allardo 25-08-08 09:34

Hi patrick,

dank voor je hulp. Nu geeft de Iphone helaas aan dat de gebruikersnaam of wachtwoord van voor Iphone@junio.nl niet klopt, maar ik neem aan dat je de juiste gegevens hebt doorgegeven! Heel irritant zo'n niet werkend apparaat!

Allardo 25-08-08 11:17

De oplossing van Patrick werkt! Met deze instellingen werkt mijn uitgaande mail wél. Ondertussen op zoek naar een permanente oplossing!

Patrick, voorzover bedankt maar weer!

patrickvanwijk 25-08-08 11:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Allardo (Bericht 177213)
De oplossing van Patrick werkt! Met deze instellingen werkt mijn uitgaande mail wél. Ondertussen op zoek naar een permanente oplossing!

Patrick, voorzover bedankt maar weer!

Allardo, probeer eens de planet instellingen maar dan met poort 587, lukt het niet gebruik dan mijn instellingen.

Voor de mensen met het zelfde probleem als Allardo zal ik de account die ik heb aangemaakt voor de Iphone voorlopig nog beschikbaar houden.

Bij misbruik van de instellingen wordt de account gelijk door mij verwijderd.


Groetjes Patrick

ejwedje 29-08-08 17:48

email verzenden.
 
Ik heb sinds twee dagen de Iphone en ben dus een echte leek. Het ontvangen van E mail werkt prima alleen het verzenden dus niet. Ik heb een internet plus bellen van KPN abo en de poort ingesteld op 587 maar helaas geen beweging in het verzenden.
Heeft iemand nog een andere tip?

Instellingen zijn goed overgenomen en exact hetzelfde als in mij HTC touch. Daar werkt het wel

Alvast bedankt

slodo 29-08-08 18:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ejwedje (Bericht 180443)
Ik heb sinds twee dagen de Iphone en ben dus een echte leek. Het ontvangen van E mail werkt prima alleen het verzenden dus niet. Ik heb een internet plus bellen van KPN abo en de poort ingesteld op 587 maar helaas geen beweging in het verzenden.
Heeft iemand nog een andere tip?

Instellingen zijn goed overgenomen en exact hetzelfde als in mij HTC touch. Daar werkt het wel

Alvast bedankt

als je je mail account wel op de computer hebt staan, moet je je account syncroniseren via iTunes.

ejwedje 29-08-08 18:12

Bedankt voor Uw antwoord

Waarschijnlijk heb ik mij verkeerd uitgedrukt:
Ik heb internetplus bellen dus een email account bij KPNplanet
ik heb op een htc touch de pop en de smpt instellingen ingesteld en daar werkt het ontvangen en verzenden prima op dus ik dacht dat doe je ook even met de Iphone (wat een toestel trouwens) Ik heb alles goed ingevuld en kan via de Iphone emails ontvangen echter als ik een email wil verzenden doet het helaas niet. Ik ben gaan zoeken op dit forum en heb gezien dat ik op de iphone bij het email account poort 587 moet instellen. Ik heb dat gedaan maar het verzenden werkt nog niet. Vandaar mijn vraag of iemand nog een andere tip heeft.

Mvrgr

marcoryn 29-08-08 18:16

@allardo.. heb je een gmail account?? De smtp instellingen hiervan kan je gebruiken voor uitgaande mail. Er zijn wat topics over op het forum. Werkt prima voor mij.

ppl 01-09-08 00:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door patrickvanwijk (Bericht 177216)
Allardo, probeer eens de planet instellingen maar dan met poort 587, lukt het niet gebruik dan mijn instellingen.

Dat zal niet gaan werken. Wanneer je gebruik wil maken van de mailservers van Planet zul je dit vanaf een Planet internetverbinding moeten doen. Je gaat nu via een totaal andere provider (Telfort) en die staat niet op de witte lijst dus de toegang wordt sowieso geblokkeerd ongeacht welke poort je gebruikt. Email versturen zul je dus via een andere server moeten doen waar je wel toegang toe hebt. Op je iPhone is het het handigst om de mailserver te gebruiken van je telco (T-Mobile zal dat wel zijn) omdat je daarmee overal zou kunnen mailen. Telfort blokkeert vooralsnog niet poort 25 dus je kunt hier nu nog mee weg komen. In de toekomst kan dit mogelijk worden gewijzigd en zul je als je weer thuis bent moeten switchen van uitgaande mailserver naar die van Telfort.

Voor de mensen die iets als Gmail gebruiken is het wat makkelijker op te lossen. Als je daar een IMAP account maakt en je configureert de uitgaande mailserver dan kun je die van Gmail pakken (smtp.gmail.com) en dan port 587 gebruiken, eventueel met SSL beveiliging (wat hij volgens mij standaard al pakt). Die poort wordt niet geblokkeerd door de ISP's dus daarmee zou het wel moeten werken. Ook overige poorten zoals 465 en 998 worden niet geblokkeert dus wie dat in zijn configuratie ziet staan...don't worry :)

Houdt er wel rekening mee dat als je een mailserver gebruikt van een ISP (welke dan ook) dat dit alleen kan wanneer je dit doet vanaf een internetverbinding van hun. Via een andere internetverbinding is niet mogelijk, die toegang hebben ze namelijk allemaal dicht staan.

ErwinS 01-09-08 16:42

Nou ben ik hier ook een hele tijd mee aan het klooien geweest, en het blijkt dat je alleen maar mail kunt versturen via je hoofdmailaccount van je provider.
Ik had er een webmailaccount naast en dan gaat het niet lukken.
Ik kreeg voortdurend de melding dat ik niet de goede gebruikersnaam en/of wachtwoord had.

ejwedje 01-09-08 17:31

Ik ben gestopt met zoeken en heb een Gmail account genomen. Dat werkt perfect. Alleen jammer dat Gmail wordt gescand door google om er reclame aan vast te plakken. Maar ja het is beter dan niets.

Ik krijg overigens steeds meer plezier aan de iphone. prachtig ding is dat.

Bedankt voor jullie antwoorden
Mvrgr

j.junior 14-09-08 18:31

Hey ik heb ook een probleem

sinds kort heb ik mijn eigen site, waar ik o.a. ook een emailadres bij heb.

ik heb alle informatie die ik nodig heb, maar de iphone zget dat het pop adres verkeerd is..

kan iemand mij helpen?

hier de gegevens:

E-MAIL:
POP3 server: pop.j-junior.com
SMTP server: customer-smtp.one.com
Webmail: http://www.one.com

Gebruikersnaam: j-junior.com
Wachtwoord: *********

ErwinS 14-09-08 19:04

Ik denk dat het moet zijn, pop.one.com
smtp.one.com
Probeer eens , lukt het niet heb ik verder geen idee:confused:

Erwin.

ppl 14-09-08 20:46

Dat pop.j-junior.com is gewoon een bestaand adres die ergens anders naartoe gaat dan pop.one.com (beiden gaan naar een mailserver bij one.com heen trouwens dus dat gaat gewoon werken). Uit de handleiding op one.com vind ik het volgende:
Citaat:

De 'user name' is uw e-mailadres, mail@yourdomain.com. Het wachtwoord is wat u gekozen heeft, toen u het e-mailadres aanmaakte in het Configuratiescherm.
Er moet dus nog wat voor dat j-junior.com zo te lezen.

Nog een kleine tip: omdat praktisch iedere isp port 25 blokkeert moet je die poort wijzigen. Volgens de handleiding bij one.com kun je dan die 25 wijzigen in 2525. Bij anderen volstaat het wijzigen in port 587 (wat overigens volgens de zogenaamde RFC's de juiste port voor dit soort dingen is).

j.junior 14-09-08 22:06

Bedankt ppl

mail ontvangen gaat nu..

alleen mails versturen werkt niet..

ik heb bij beide ssh uitgezet!

iemand een idee?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:54.