iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Interesse in ontwikkelen apps! (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/102679-interesse-ontwikkelen-apps.html)

Jelleo 27-10-11 19:24

Interesse in ontwikkelen apps!
 
Dag leden!

Ik ben zelf een jongen van 14 jaar en ik houd me veel bezig met technische dingen. Websites bouwen, dat soort dingen, erg interessant allemaal.

Ik heb zelf een ipod, en mijn hele familie is aan de Apple-stuff. Ik maak veel gebruik van de app store, en dus van apps. Nou ben ik nieuwsgierig naar het maken van apps, en ook zeer geïnteresseerd in het leren & er tijd in stoppen. Ik heb een begin proberen te maken, door mij te registreren als Apple Developer. Ik dacht nu een gratis versie van xcode te kunnen downloaden, zodat ik wat kon gaan rond*****n! Helaas was dit niet het geval, en begon apple typisch te doen met een uitgebreide registratie. Heeft iemand hier ervaring mee, zoja, graag wat informatie!

Ook tips / alternatieven zijn altijd welkom!

Alvast bedankt,
Jelle

viresh75 28-10-11 10:03

xCode 4.2 is gratis te downloaden vanuit de Mac Store als je op Mac OS X Lion 10.7.2 zit.

JornZ 28-10-11 10:21

Je hebt niet goed gekeken denk ik. Ik heb destijds een tweede apple-ID gemaakt en geregistreerd als developer, dit is dus nog zonder te betalen. Vervolgens mag je op de developer website een versie van xcode gratis downloaden.

Jelleo 28-10-11 16:02

Je moet je tegenwoordig nog registreren met een meer uitgebreide registratie dan voorheen, voordat er gedownload kan worden..

Als ik de Mac update (alle updates bij software update) gaat hij niet naar de gewenste versie. Een app store downloaden lukt dus niet.. Gek genoeg.

JornZ 28-10-11 16:24

Volgens mij moet het een kwestie zijn van registreren op de developer website van Apple, inloggen en de gratis versie downloaden. Ik gebruik overigens Xcode 3, misschien is dat het verschil. Die draait alleen niet op Lion. Via een jailbreak kan je je apps toch testen op de iPhone. Voor beginnende coders wel interessant, als je niet doorgaat heb je $99 voor niets betaald anders.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:43.