iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Beste manier van opslaan (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/122509-beste-manier-opslaan.html)

Werner291 26-07-12 22:11

Beste manier van opslaan
 
Hallo, ik ben recentelijk begonnen met het programmeeren voor iOS, ik heb een klein beetje ervaring met andere talen, maar alles wat betreft streams, data serializatie, enz. begrijp ik nog niet helemaal. Nou ben ik een app aan het ontwikkellen, maar ben een beetje in de war wat betreft alle mogelijkheden...

De app wordt voornamelijk een lijst van restaurants. Als men op een deze tikt in de lijst, krijgt men een pagina met de naam, foto, korte beschrijving en contactgegevens. Voor alle restaurants ziet deze pagina er ongeveer hetzelfde uit.

Wat ik dus in essentie wil opslaan is: Een lijst van restaurants, elk met naam, adress, contactgegevens, foto en korte ongeformatteerde beschrijving.

Ik zie dat er een enorm aantal bestandstypes wordt ondersteund, die elk ook weer op meerdere manieren kunnen worden georganizeerd, en ik ben dus op dat punt even de weg kwijt. Wat is in dit geval de beste manier om dit alles op te slaan?

EDIT: Sqlite lijkt prima te werken hiervoor, toch bedankt.

Whacko 09-08-12 18:10

sqlite is waarschijnlijk de beste optie hiervoor. En anders CoreData gebruiken. Dit is soms wel wat lastig onder de knie te krijgen, het werkt naar mijn gevoel iets anders als je SQL gewend bent.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:26.