launch image verplicht?

launch image verplicht? discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Kan iemand misschien vertellen of launch image verplicht zijn? Een aantal maanden geleden las ik er niks over of het was me gewoon niet opgevallen. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 October 2012, 13:21
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 6.1.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2012
Locatie: Almere
Berichten: 26
Send a message via twitter to KDApps
Question launch image verplicht?

Kan iemand misschien vertellen of launch image verplicht zijn?

Een aantal maanden geleden las ik er niks over of het was me gewoon niet opgevallen.

Gisterenavond kreeg ik een mail van Apple om al m'n apps met 'Memory' in de naam aan te passen. Deze apps staan al een tijdje in de store, en nog gebouwd voor iOS 4.3. Ik las van de week ergens dat je tegenwoordig een launch image in je app moet plaatsen, geldt dat ook voor oude apps. Ik wil nl. dat de app gewoon ook nog op oude OS draait.

En zo ja, weet iemand daar misschien wat meer en duidelijke informatie over?

Alvast bedankt,

developer

Laatst gewijzigd door XIII; 5 October 2012 om 13:27. Reden: Reclame verwijderd
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 October 2012, 13:25
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.975
Standaard

Your app must include at least one image to be displayed while your app is launching. The system displays this image to provide the user with immediate feedback that your app is launching. For information about launch images, see “App Launch (Default) Images.”

Bron: https://developer.apple.com/library/...Resources.html

PS: welke versies van iOS ondersteunen dit dan niet?
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 5 October 2012, 13:33
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 6.1.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2012
Locatie: Almere
Berichten: 26
Send a message via twitter to KDApps
Standaard

Toen ik de app eind vorig jaar opleverde, hoefde het nog niet.... Anders was de app wel afgekeurd... En begin van het jaar heb ik ook nog een aantal apps zonder launch app opgeleverd.
  #4  
Oud 5 October 2012, 13:44
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.975
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KDApps Bekijk bericht
Ik wil nl. dat de app gewoon ook nog op oude OS draait.
Nogmaals: bij welke versies van iOS geeft dat dan problemen?
  #5  
Oud 5 October 2012, 13:56
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Ook met launchimages blijft het toch gewoon op oude OS-en draaien? Het is maar net wat jij instelt als minimum OS in Xcode.
  #6  
Oud 5 October 2012, 14:02
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 6.1.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2012
Locatie: Almere
Berichten: 26
Send a message via twitter to KDApps
Standaard

iOS 4.3..

Heb nu tussen <InfoAdditions></InfoAdditions> het volgende staan:
<key>UILaunchImageFile</key>
<true/>
en een Default.png in de root staan. Wanneer ik de app opstart, krijg ik de Default.png kort te zien en daarna crasht de app. De app is voor iPad bedoelt en in landscape mode. Wat doe ik fout?

En als de "launch image" voor oudere versies niet verplicht is, hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Of is de "launch image" sowieso verplicht zodat het ook op nieuwere iOS-versies werkt?

Thnx..
  #7  
Oud 5 October 2012, 14:08
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.975
Standaard

Ik snap nog steeds niet waarom je launch images aan "nieuwere iOS-versies" koppelt...
  #8  
Oud 5 October 2012, 14:10
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Apps die nu in de appstore staan zonder die launch images zullen wel blijven werken, maar ik vermoed dat als je een app moet uploaden, dat een launch image gewoon verplicht is. Op welke iOS je ook wil gaan laten draaien.
Een app bouw je natuurlijk voor een bepaald iOS en hoger.

Wat er verder fout gaat bij jou weet ik niet. Ik doe in Xcode gewoon mijn launch images slepen naar de juiste plek (via targets en dan summary). Verder doe ik dan niets met de plist.
  #9  
Oud 5 October 2012, 14:45
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 6.1.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2012
Locatie: Almere
Berichten: 26
Send a message via twitter to KDApps
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Ik snap nog steeds niet waarom je launch images aan "nieuwere iOS-versies" koppelt...
Ik dacht dat het verplicht was, vanwege een nieuwere versie van iOS.. Had eerder niets gelezen over een launch image.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 5 oktober 2012 om 14:09 ----------

Ik bouw de apps in Adobe AIR... en dan moet ik de plist handmatig aanpassen in de xml file die meegecompiled wordt voor omzetting naar iOS. En afhankelijk van de gekozen AIR SDK zijn bepaalde zaken verplicht dan wel mogelijk.. vandaar m'n vragen...
  #10  
Oud 5 October 2012, 18:12
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Wil je App zonder zwarte balken onder en boven op de iPhone 5 kunnen draaien dan heb je inderdaad een launch image nodig: Default-568h@2x.png (640 x 1136)
Je App blijft dan gewoon ook op oude iOS versies draaien.
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #11  
Oud 16 October 2012, 15:47
» iPod touch 8GB (v4) [FW: 6.1.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2012
Locatie: Almere
Berichten: 26
Send a message via twitter to KDApps
Standaard

thnx voor jullie hulp en reacties
Reageren

Labels
launch image, memory, oude versie


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Mijn iPhone 4 launch ervaring EvertD iPhone algemeen 1 30 June 2010 17:47
Mijn iPhone 4 launch ervaring EvertD Koopinformatie Nederland 0 30 June 2010 13:55
International iPad launch post-poned apoZ iPad algemeen 4 14 April 2010 19:58
iphone 3.0 launch iDavid Archief 1 22 April 2009 22:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:06.