iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Algemene Voorwaarden app bedrijf (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/152756-algemene-voorwaarden-app-bedrijf.html)

DJ14 15-03-14 15:15

Algemene Voorwaarden app bedrijf
 
Stel ik zou een bedrijf beginnen dat als dienst louter het ontwikkelen van native iOS applicaties aanbiedt. Dan komt daar natuurlijk allerlei officiële ongein bij kijken, waaronder algemene voorwaarden. Ongetwijfeld hebben een hoop van jullie hier al ervaring mee. Mijn vraag: hoe zijn jullie algemene voorwaarden tot stand gekomen? Zijn die ergens laten maken (bijv. bij een juridisch adviesbureau) of zijn er templates beschikbaar die specifiek zijn voor deze categorie bedrijven?

pposthoorn 02-04-14 01:34

Wat voor algemene voorwaarden bedoel je precies?

Zoals je moet accepteren bij een webshop als je iets besteld? Of de EULA in de app store? Of bij het aanbieden van een offerte?

Voor de laatste twee gevallen: Apple heeft een standaard EULA voor apps en bij een offerte kan je bvb naar de RVOI verwijzen van kivi: https://www.kivi.nl/CM/PAG000002151/RVOI.html

Whacko 10-04-14 12:46

met even googlen, kom je uit op de FENIT voorwaarden. Deze zijn overgegaan in de ICT~Office voorwwarden. ICT~Office Voorwaarden - Nederland ICT
Je kunt deze als template gebruiken, en eventueel je eigen extra voorwaarden toevoegen.
Zelf vind ik het altijd slim om extra voorwaarden met betrekking tot copyright toe te voegen. Met name over wie de eigenaar van de sourcecode is, en hoe deze wordt over gedragen (extra kosten etc).

Let er trouwens op dat je algemene voorwaarden ALLEEN geldig zijn, als deze VOOR het contract aan de opdrachtgever geleverd zijn. Daarom neem ik deze altijd op als bijlage IN de offerte.
Algemene voorwaarden op je website zijn niet geldig voor een contract, zelfs niet als deze zijn gedeponeerd bij de KvK


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:03.