iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Graag tips over waar ik het beste kan beginnen met app design (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/155685-graag-tips-over-waar-beste-beginnen-app-design.html)

meanjichelm 22-06-14 00:07

Graag tips over waar ik het beste kan beginnen met app design
 
Hallo allemaal,

zoals de titel het al weggeeft, zou ik graag willen weten waar ik het beste kan beginnen met het informatie verwerken voor het maken van ios apps. Ik bezit nu nog geen enkel Apple product, maar ik denk niet dat dat een probleem hoeft te zijn bij het oefenen. Ik wil boeken lezen, filmpjes kijken , alles wat nodig is om me hierin te kunnen verdiepen. Al blijkt dit echt iets te zijn wat ik wil proberen, schaf ik wel appelproducten aan denk ik.

PieterEhv 23-06-14 06:48

Dat is een veelgestelde vraag op diverse Apple forums.
Er zijn de nodige tutorials, boeken en online cursussen (Stanford) te vinden om te beginnen met iOS app development.
Als je wilt oefenen zul je de beschikking moeten hebben over een computer waar OS X op draait. Een (tweedehands) Mac mini bijvoorbeeld.

EmmoFitti 14-08-14 23:01

In retrospect:

1. Leer eerst het MVC model doorgronden: wat is een Model (data), wat is een View (visualisatie) en wat is Controller (mediator tussen Model en View). Snap je dit goed, dan ben je al op de helft.

2. Leer Objective-C. De boeken van Aaron Hillegass van Big Nerd Ranch zijn hiervoor perfect. Dat zijn de bijbels voor Objective-C zoals Kernighan en Ritchie dat voor C hebben geschreven.

3. Ga aan de slag met een praktisch boek. Een boek wat mij veel inzicht heeft verschaft door de concrete projecten is "beginning iPhone Development van Dave Mark en Jeff LaMarche".

Dit boek was destijds geschreven voor Xcode 3, dus kijk of er een geüpdatet versie er van is.

4. Houd je vooral aan de Apple Style guide. Lees die aandachtig door.

En ten slotte:
- de debugger is je grootste vriend
- en voor icon design, Glyphish heeft een fantastisch mooie set van iconen beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs. Daar kan je niet tegen op ontwerpen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:52.