iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Tutorial van echte SDK (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/19254-tutorial-echte-sdk.html)

vlees91 17-08-08 13:32

Tutorial van echte SDK
 
Heeft er iemand een tutorial voor de echte SDK (vind alleen maar sites van vorig jaar over hoe je toen native apps kon maken).
Mn probleem is namelijk dat het maken van apps voor een gewone mac nou wel lukt maar voor de iPhone snap ik er helemaal niks meer van (wat is het verschil tussen een view en een window :confused: Waarom kan ik in een lijst geen dingen invullen in de Interface Builder (tijdens runtime wordt al helemaal moeilijk (lukt voor normale apps maar voor de iPhone lukt het gewoon niet)) :confused: Waarom kan ik niet gewoon een paar dingen in de Interface Builder erop gooien die meer plaats nodig hebben dan dat de screen groot is en dat er dan mooi scrollbalkjes voor de view/window/whatever komen zo als dat ook in het voorbeeldproject UICatalog (ze zeggen dat je daarvandaan makkelijk kunt kopieren in je eigen projecten maar dat lukt dus van geen nanometer) :confused:)
Ow en ik weet nou waarom er zo veel waardeloze dingen in de App Store staan (zoals IAmRich): het enige voorbeeldproject wat ze helemaal hebben uitgelegd is de Welcome knop die je kan verschuiven maar daar heb je gewoon geen ene fl**... :eek: ...kikker aan.

als voorbeeld: ik heb een idee voor een app. deze even gewoon voor osx 10.5 gemaakt (±25minuten bezig) en daarna al minstens 6uur met de iPhone simulator zitten klooien en het beste resultaat wat ik kon krijgen was dat "Uw programma onverwacht afgesloten werd" en of ik dat dan wil negeren, wil opsturen naar Apple of de app nieuw wil starten.

Abu 17-08-08 14:29

Dit misschien?: iSpazio begint met iSpazio Developers Program > Nieuws > iPhoneclub.nl

vlees91 17-08-08 14:52

Ja dankjewel ;)
Ik hoop dat ik er wat aan heb

add:
ja, het werkt wel :P

justsome 19-08-08 09:12

Welcome to the iPhone Development Central Website!
en dan bij de video tutorials kijken. Deze zijn echt tip top vind ik. Je moet er wel rekening mee houden dan lager ze in het lijstje staan, des te groter de kans dat ze voor een iets oudere SDK versie zijn. Maar over het algemeen zijn ze nog steeds toepasbaar.

suc6


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:14.