iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Idee: (gratis) belstatus applicatie voor T-Mobile abo (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/20156-idee-gratis-belstatus-applicatie-voor-t-mobile-abo.html)

dutchieman 27-08-08 21:52

Idee: (gratis) belstatus applicatie voor T-Mobile abo
 
Ik ben bezig met het vooronderzoek voor het maken van een (gratis) SDK applicatie, die de huidige belstatus van je T-Mobile abonnement in een leuk grafiekje of balkje laat zien. Technisch niet zo'n uitdaging, en wel een leuke: beetje krom dat T-Mobile er zelf niet mee komt :-)

Zijn er mensen die hier interesse in hebben, of zelfs willen meedenken? Voor mezelf dient het als "vingeroefening" om met de SDK vertrouwd te raken, als opstap naar grotere (betaalde) apps.

Voorlopig plan:
* In een preferences view vult de gebruiker z'n T-Mobile loginnaam, password, abo-vorm en "oplaad-dag-van-de-maand" in
* Het main view toont de voortgang van belminuten en sms'jes in de vorm van een leuk grafiekje. Tevens wordt de huidige maand, en extra euro's kosten getoond
* De applicatie onthoudt de historie van 1 maand (op de dagen dat-ie geopend is). Hiermee wordt het grafiekje getekend; resterende dagen en de toekomst (v/d maand) worden geinterpoleerd.

Technisch:
* De T-Mobile belstatuspagina is na een HTTP GET, POST, en nog een GET, in combinatie met een 5-tal cookies, te laden. Vervolgens is het slim HTML/XML parsen om de data te minen. Eerst kijken of XPath werkt, anders wordt het gewoon een substring/regex match.

Zijn er zielen die mee willen denken? Alles ideeen zijn welkom! ;-)

SuperDutch 27-08-08 23:27

Check dit topic even.
Gaat over hetzelfde onderwerp.
Ziet er naar uit dat iemand je al voor is. :D

https://forum.iculture.nl/f18/i...e-account.html

dutchieman 28-08-08 07:25

Niet helemaal ;-) De genoemde thread gaat over een WEB applicatie. Ik bedoelde (heel bewust) een native, SDK applicatie, die via de app store wordt aangeboden. Het grootste verschil is ook meteen het grootste probleem met Jonathan's aanpak:

Bij een WEB applicatie, zullen alle inloggegevens van iedereen, op de server van de maker van het programma moeten staan. In (uiteindelijk) clear text vorm, dus het is nooit veilig (elke encryptie die je voor opslag gebruikt, moet ongedaan gemaakt kunnen worden).

Bij een NATIVE applicatie, staan je T-Mobile inloggegevens enkel op je eigen iPhone. Er komt geen server van de maker van het programma aan te pas: je eigen iPhone logt direkt in op de T-Mobile status-site; enkel wat je ziet is geen web-pagina. T-Mobile heeft dus ook geen invloed hierop: het is echt precies alsof je zelf op My T-Mobile inlogt.

Het blijft zo, dat ik qua naamgeving enzo even moet opletten; voor acceptatie door Apple is het waarschijnlijk handig als "T-Mobile" niet in de naam van de applicatie voorkomt :-) (om merknaam redenen).

iGregor 30-08-08 18:01

Ik vraag me af of je dit gaat lukken zonder API van T Mobile, maar succes...

Celf 30-08-08 19:05

Als zoiets al mogelijk is\mag zie ik zo'n programma wel zitten...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:24.