//

Enterprise Program

Enterprise Program discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben heel het internet aan het afzoeken achter meer informatie over het "Enterprise Program". Op de officiele site van apple kan ik enkel deze ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14-10-08, 12:28
peterj peterj is offline
• iOS 2.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 4
Standaard Enterprise Program

Ik ben heel het internet aan het afzoeken achter meer informatie over het "Enterprise Program".
Op de officiele site van apple kan ik enkel deze info zien:
For companies with 500 or more employees who are creating proprietary in-house applications for iPhone and iPod touch.
...
Daar ben ik dus niet veel mee... Zouden julliemij dan enkele vragen eventueel kunnen beantwoorden, of goeie links doormailen?
-Kan ik het ook krijgen als ik een firma heb van +-15 mensen
-Moet je een goedkeuring krijgen van apple, of kan je het meteen downloaden? Zoja hoe gebeurt de goedkeuring?
-Er staat "in-house", maar mag ik een app ontwikkelen, die ik doorverkoop aan mijn klanten?
-Moet ik dan enkel 299$ betalen, en voor de rest niks aan apple geven? Ook geen 70-30 regel meer, en volledige winst voor bedrijf.
-Hoe worden de apps gevalideerd en geinstalleerd bij de klant.
....
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, want hier is echt nog maar super weinig info over te vinden op het internet.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14-10-08, 14:56
wbroek wbroek is offline
• iOS 3.1
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Nederland
Berichten: 63
Standaard

Hoi Peter,

het enterprise programma is voornamelijk bedoelt voor grote bedrijven en als maatstaaf hebben ze 500. Als je kleiner bent dan zal het ook wel lukken maar je moet wel een bedrijf hebben dat langer bestaat zodat ze zien dat je meerdere mensen in dienst kan hebben. Ze controleren dit na de hand van je DUNS nummer.
De aanvraag wordt natuurlijk goed gekeurd door Apple, je moet ook bij de aanvraag je KvK door faxen.
'In-house' bedoelen ze mee voor het bedrijf waar je voor werkt of het bedrijf wat je hebt.
Doorverkopen als geheel mag niet, wel ontwikkelen voor een ander bedrijf. Dit is niet hetzelfde want verkopen geef je de rechten aan de ander en dat mag niet omdat de ander geen goed gekeurde ontwikkelaar is.
De $299 betaal je IEDER jaar aan Apple en zolang je niks verkoopt via de App Store hoef je niks te af te dragen aan Apple.
Als je een applicatie hebt gemaakt moet je alle 'devices' oftewel iphone's waarop de applicatie komt in de applicatie zetten door deze in het certificaat die je maakt voor je applicatie te zetten. Deze methode wordt ook de ad-hoc methode genoemd. Hierna kun je van de applicatie een IPA bestand maken en deze via iTunes op de iphone zetten. Zolang je ze niet toevoegd aan de App Store hoeven ze niet goed gekeurd te worden door Apple.

Vooral het distribueren van een applicatie is een probleem, itunes moeten hebben en alle iphone's registreren is een heel werk.
Hoop je vragen beantwoord te hebben, verdere vragen mag altijd.
  #3  
Oud 15-10-08, 12:00
peterj peterj is offline
• iOS 2.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 4
Standaard

Beste,
Alvast bedankt voor de info. Maar ik zit met nog enkele vragen:
Hoeveel devices mag je dan ad-hoc toevoegen met zo 1 licentie van 299$? Ik dacht dat ik ergens horen vallen had dat dit over 100 devices zou gaan. Of gaan ze kijken naar het aantal personeel dat in je firma werkt. Als ik nu bv een firma heb van 12 mensen, dan zal ik normaal gezien toch wel genoeg hebben met 12 ad-hoc devices, of is het altijd 100 per licentie? En als ik er nu bv 300 nodig heb, kan ik dit dan oplossen door 3 “Enterprise programs” te kopen?
Mijn volgende vraag is over het commercialiseren van de applicatie. Als ik nu als bedrijf een app wil ontwikkelen en doorverkopen aan mijn klanten, dan moet hier toch wel een manier voor zijn. Ik denk dat er toch wel gigantisch veel bedrijven dit zouden willen doen? Waarom zal Apple er een stokje voor steken? Dit is toch juist bevorderend voor hun verkoop. Laat ons nu zeggen dat ik iets kan verkopen aan 300 klanten, dat wil dat toch zeggen dat er 300 extra iPhones verkocht worden, wat toch positief is voor Apple. Maar goed laat ons aannemen dat je het enkel In-House mag distribueren. Kan ik het dan niet op de volgende manier oplossen: ik koop mij 300 iPhones, en mijn klant huurt de iPhone van mij. Zodoende dat ze toch eigenlijk In-House worden gebruikt, en toch op een manier bij mijn klanten terecht komen.
Is er iemand die al een poging tot heeft gedaan om een applicatie aan een klant te verkopen? Zoja hoe? Via de appstore is geen oplossing voor mij, want daar werken ze met maximum prijzen, wat het niet meer interessant maakt. Of mag ik mijn app bv op de appstore aanbieden voor 1 eur, en dan achter de schermen een ander contract met mijn klant maken en vervolgens controle via login.
Ook heb ik nog een vraag over de toegevoegde devices aan het certificaat van de app. Kan je de toevoeging van de devices nog nadien doen? Zodoende dat ik niet al mijn divices van te voren moet weten? Of is het een one-time-shot en kan ik niet meer devices toevoegen dan dat ik de eerste keer instel?
Alvast bedankt!
  #4  
Oud 15-10-08, 14:46
wbroek wbroek is offline
• iOS 3.1
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Nederland
Berichten: 63
Standaard

Standaard mag je 100 devices toevoegen, je kan hierop uitzondering aanvragen.
Je kunt maar een 'program' kopen naar mijn weten.

Met doorverkopen bedoel jij dan dat jouw bedrijf een tiental applicaties maakt en deze mocht een bedrijf deze willen koopt van jouw? Enige verschil is dat jij de App store niet wil gebruiken?

Het doorverkopen met al het intellectueel eigendom (dus ook de certificaten, etc) mag niet.

Het uithuren van een iphone zou wel mogen denk ik en zo zou je de regels omzeilen maar vergeet niet dat je nog steeds de certificering moet doen en als apple dit ziet (alles gebeurd online in het systeem van apple) dan kunnen ze je altijd uitsluiten. Dit is bij Podcaster ook gebeurd omdat hij zijn applicatie niet via de App Store verkocht.

Apple wil dat je de App Store gebruikt! Is jouw applicatie zo duur, duurder dan 999?

Op dit moment werken wij ook aan een applicatie die een server kant heeft, hiermee zou je de applicatie zelf via de app store kunnen verspreiden maar de server kant doe je helemaal zelf.
Er zijn meerdere voorbeelden waar dit ook zo gebeurd en dit mag gewoon,

Je kunt op ieder gewenst moment devices toevoegen, na de toevoegen zet je het certificaat opnieuw in je project en bouw je hem opnieuw. Vanaf dat moment kan het device gebruik maken van de applicatie.

De reden dat er een enterprise program is is alleen maar voor grote bedrijven om voor hun eigen personeel applicaties te programeren, voor al het ander is het standaard programma al genoeg. Het heeft meer met rechten/plichten te maken dan met uitzonderingen.
  #5  
Oud 16-10-08, 14:47
peterj peterj is offline
• iOS 2.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 4
Standaard

Hoi,
Nog een vraagje ivm die server kant. Is het dan mogelijk om een app aan te bieden op de appstore voor x$, en dat de gebruiker dan “standaard” features van de app kan gebruiken. Als de gebruiker “advanced” features wilt hebben dan kan hij dit doen door zich te registreren bij mij, via de server. En telkens als hij de app moet hij zijn login & pass ingeven en zo kan ik dan valideren wat voor een gebruiker het is. Kan dit? Of is dit dan ook verboden?
Wat mij ook opvalt aan de appstore is dat het precies allemaal applicaties zijn die je wereldwijd kan gebruiken, en wat een groot doelpubliek heeft. De app die ik wil maken is voor een specifieke doelgroep, en een doelgroep dat enkel interessant is voor mijn land. Gaat Apple dit dan wel goedkeuren in de Appstore? Want het zijn enkel mijn klanten die dit gaan downloaden dan.
  #6  
Oud 16-10-08, 15:05
wbroek wbroek is offline
• iOS 3.1
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Nederland
Berichten: 63
Standaard

Technisch kan het, en als het goed is uitgevoerd zal Apple dit zeker goed vinden.

Apple kijkt niet wat de potentie is maar of de applicatie voldoet aan hun richtlijnen, technisch en moreel. Sommige applicaties in de Appstore zijn pas enkele keren gedownload en hebben voor een normaal mens weinig nut dus ik zou altijd proberen de appstore te gebruiken.
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Case program Talking Carl iPhone accessoires en onderdelen 4 16-11-10 13:59
Case Program Talking Carl iPhone accessoires en onderdelen 4 22-10-10 18:45
Mogelijkheden enterprise development Rockafello Ontwikkelen voor iOS 7 22-11-08 20:11
wpa enterprise frederikbove Archief 3 18-01-08 09:35

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:44.