iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Java crosscompiler (naar iPhone) (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/23624-java-crosscompiler-naar-iphone.html)

webmaniac 14-10-08 15:12

Java crosscompiler (naar iPhone)
 
Ik heb in dit forum meerdere malen berichten gelezen van gebruikers die het liefst gebruik maken van een Windows machine om iPhone applicaties te maken. Hoewel ik van mening ben dat een Mac hiervoor het meest geschikt is, en ook Apple nooit windows zal ondersteunen voor ontwikkeling van deze applicaties is het toch mogelijk door middel van de zogenaamde iPhone toolchain. De toolchain methode is echter wat lastig te installeren zoals ik het begrijp.

Naast de toolchain methode is er nog een mogelijkheid die wellicht voor bovengenoemde gebruikers interessant is. Metismo is een cross-compiler die Java onderandere naar Objective-C voor de iPhone omzet. Het is dus mogelijk om op windows een applicatie te schrijven in Java en deze om te zetten naar een flash movie, android applicatie of iPhone applicatie.

Ik zelf zal deze methode nooit gaan gebruiken, maar ik ben wel geinteresseerd om te horen wat de ervaringen zijn. Wellicht dat er iemand interesse heeft om deze methode te testen en hier zijn ervaringen te posten?

rderuiter 16-10-08 15:45

Ondanks dat ik het niet zo heb op apps die van taal A naar B vertalen ziet het filmpje op hun site er best overtuigend uit.
Ik heb van school uit alleen Java en wat Cpp ervaring en begin nu net met Objective-C. Ik mis alleen een download link op de site, zou er best eens mee willen spelen.

Speedfreak20 12-11-08 16:37

kan ook geen download link vinden jammer... zoek ook nog steeds iets zodat ik ook zelf kan programmeren voor de iphone, op linux of op windows.. mac heb ik niet.

Wie heeft nog suggesties?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:26.