iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Ontwikkeling App: BCFI (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/26094-ontwikkeling-app-bcfi.html)

Mackjenzie 29-11-08 18:27

Ontwikkeling App: BCFI
 
Beste ontwikkelaars,

Heb een vraag, bestaat er een gemakkelijke manier om van deze website ( Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (B.C.F.I. vzw) ) een app te maken (waarbij ik dan vooral de zoekfunctie belangrijk vind).
Ik ben nl een student Geneeskunde en dit zou wel heel erg handig staan op mijn iPhone. Op de downloadpagina ( Downloadhoekje ) staat wel een versie voor windows mobile of een html-4 versie voor PC/PDA.

Bestaat er een gemakkelijke manier om zoiets in een app-vorm te gieten die geschikt is voor de iPhone?

Alvast bedankt,
Mackjenzie

slodo 29-11-08 18:30

misschien dat je hier wat aan hebt.
iWebKit - Make your iphone website

Mackjenzie 29-11-08 18:36

Bedankt voor de snelle reply.
Maar is dit niet eerder om een website "iPhone vriendelijk" te maken? Had liever een "echte" app gezien, waarbij ik de hele content vd site off-line kan raadplegen.

slodo 29-11-08 18:38

o oke,
dan zal je denk ik objective-c moeten leren, maar hier weet ik het fijne niet van.

Mackjenzie 29-11-08 19:10

En toevallig geen mensen die dit willen maken voor hun plezier :-)? En dan verkopen id appstore :-)!

macfreaker 29-11-08 21:37

1 Bijlage(n)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mackjenzie (Bericht 224667)
Bedankt voor de snelle reply.
Maar is dit niet eerder om een website "iPhone vriendelijk" te maken? Had liever een "echte" app gezien, waarbij ik de hele content vd site off-line kan raadplegen.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mackjenzie (Bericht 224676)
En toevallig geen mensen die dit willen maken voor hun plezier :-)? En dan verkopen id appstore :-)!

Ik heb dat eens bekeken en een app maken is niet zoveel werk maar de data omzetten in een sqlite database is tijdrovend omdat elk artikel moet ingevoerd worden manueel. Misschien kunnen we daar later nog eens over hebben. Zou een mooie oefening voor een beginnende iphone programmeur zijn. Geld voor vragen zal niet kunnen want er staat een copyright op.

gekkepietje 30-11-08 11:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker (Bericht 224712)
Geld voor vragen zal niet kunnen want er staat een copyright op.

Als er een copyright op zit (en dat is meestal zo) dan kun je het sowieso niet gebruiken, of je er nu geld voor vraagt of niet. Je zult dan bij de houder van het copyright een licentie moeten vragen.

macfreaker 30-11-08 12:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door gekkepietje (Bericht 224805)
Als er een copyright op zit (en dat is meestal zo) dan kun je het sowieso niet gebruiken, of je er nu geld voor vraagt of niet. Je zult dan bij de houder van het copyright een licentie moeten vragen.

Dat sluit uiteraard niet uit dat er een app mag gemaakt worden en voor gebruik van de database een toelating gevraagd wordt. Zal het verder eens bekijken later vandaag.

praatpaal 30-11-08 13:02

Kijk hier dan ook eens naar. Hoofdstukkenboom

DrBob 01-12-08 14:21

BCFI
 
Het implementeren van de BCFI database in een CocoaTouch applicatie lijkt mij technisch niet zo moeilijk. De data is trouwens ook te verkijgen in dBaseIII formaat, dus omzetting naar een SQLite is voor de hand liggend. Het probleem is de gebruiksvoorwaarden van de BCFI database, welke elk gebruik van de database, buiten professiobneel gebruik (=als arts of apotheker) aan banden legt.

Succes,
DrBob

Mackjenzie 01-12-08 15:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DrBob (Bericht 225252)
buiten professiobneel gebruik (=als arts of apotheker)

Als student Arts val ik daar ws ook onder, niet?

DrBob 01-12-08 15:30

Als student geneeskunde mag je de info wel gebruiken, maar het ontwikkelen van een app valt niet onder professioneel gebruik. Waarschijnlijk kunnen softwarebedrijven wel een licentie kopen voor gebruik van de database. Het één en het ander valt hier te lezen: Downloadhoekje

DrBob

aajansse 16-11-09 16:49

Is er ondertussen al een app ?? Ik heb even de officiële website bekeken maar vind daar niet direct iets... Misschien moeten we dat eens mailen naar bcfi zelf? Als ze een versie maken voor windows mobile zullen ze dat ook wel voor de iphone kunnen zeker? Dan hebben we ook geen problemen met toelatingen en al die zever. En aangezien we elk jaar gratis het repertorium krijgen en de windows mobile versie gratis is, zie ik niet in dat de iphone app betalend zou zijn....

apoZ 20-02-10 15:37

Ik zou dat eigenlijk ook wel heel handig vinden!

DrBob 20-02-10 21:23

Omdat deze discussie maar blijft aanslepen...

1. Ik ben zelf wel bereid het Appje te schrijven.
2. Ik heb een mailtje gestuurd naar het bcfi betreffende de gebruikersvoorwaarden en copyright van de database (mag ik wel het programmatje schrijven??)
3. Blijft dat de database in dBase III formaat is, en dat de updates waarschijnlijk ook in dBase III formaat zullen uitgebracht worden. Er zal ergens een geautomatiseerde methode moeten gemaakt worden om de database (en elke update) om te zetten SQLite. Dit is materie waar ik niet in thuis ben, en hulp op dit vlak zou dus erg geapprecieerd worden.

Mackjenzie 20-02-10 23:03

Wow, dit zou zalig zijn! Bedankt DrBob!!!
Iemand die deze man een handje kan helpen?
(Zou het zelf doen, maar vrees dat je aan mij niet veel zal hebben:O)

Matisse 01-04-10 22:56

DBase III? Dat is gewoon préhistorisch :D
Voor de omzetting van DBase III naar sql bestaan er tools en met een beetje zoekwerk zal er wel eentje gratis zijn vermoed ik.

aajansse 04-04-10 10:49

Super goed nieuws!! Thx Dr.Bob!! Je zou hiermee mij en heel wat medestudenten heeel gelukkig maken, gezien we dan eindelijk dat boekje niet overal meer moeten meesleuren op stages!!!

apoZ 02-11-10 18:01

Geen nieuws ?

DrBob 03-11-10 10:34

Zoals ik al poste:

Hulp gevraagd om dBase III database om te zetten naar SQLite!
Ik wil zelf gerust de app programmeren. Ik heb ondertussen ook contact gehad met het BCFI, en voor hun is het geen probleem dat er een app ontwikkeld wordt. Als er iemand is die de database kan en wil omzetten, dan staat de weg volledig open om de app te ontwikkelen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:19.