iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Hoe aan te pakken. (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/54243-pakken.html)

iMickk 15-02-10 17:26

Hoe aan te pakken.
 
Hoi,

Ik wil met iemand een iPhone app gaan maken. Ik ga voornamelijk het iPhone programmeren leren (vanaf niks dus). En hij de rest + het design. Maar ik wil informatie van een website in mijn app implanteren. Maar voor die site moet je ook inloggen. Kan je daar het beste cURL voor gebruiken? Of niet? Of wat voor "taal" anders?

Mick

Whacko 15-02-10 17:33

Ik raad je aan om even de zoekfunctie van het forum te gebruiken. En zelfs dat is niet eens nodig want op de eerste pagina van dit subforum staat al een topic wat over leren programmeren voor de iPhone gaat.
Wat betreft je vraag over cURL, dat is PHP volgens mij. Op de iPhone programmeer je in Objective-C, maar dat had je vast al gegoogeld ;)
Bereid je in ieder geval wel vast voor op een hoop leerwerk als je geen ervaring hebt.

EDIT: je kan gewoon informatie van een beveiligde site halen, mits je weet hoe je moet inloggen (Basic authenticatie, of via een form)

iMickk 15-02-10 18:03

@Whacko
Maar ik bedoel kan dat ook gewoon met Objective C wat ik wil? Of moet je cURL (is idd php) ervoor gebruiken ;). Heb de zoekfunctie gewoon gebruikt hoor :p.

Whacko 16-02-10 12:41

afhankelijk van de site waar je op wilt inloggen moet je een andere manier gebruiken.
Als de site gebruik maakt van cookies met een sessie id ofzo. Dan kun je dit gebruiken: Get cookies using iPhone SDK

en als de site gewoon HTTP authenticatie gebruikt (wat je met bijvoorbeeld .htaccess bestanden kan doen) dan doe je het zo:
Mac Dev Center: URL Loading System: Using NSURLConnection

alles is gewoon mogelijk. De moeilijkheidsgraad verschilt misschien een beetje, maar uiteindelijk is een browser ook maar een stukje software, en dat is gewoon geprogrammeerd. Tis alleen een kwestie van weten hoe de authenticatie werkt, zodat je het kan implementeren in je iPhone app


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:38.