iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   leercurve iPhone-apps - welke boeken? (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/59346-leercurve-iphone-apps-welke-boeken.html)

Jonaske_ 09-05-10 19:20

leercurve iPhone-apps - welke boeken?
 
Ik heb nu twee boeken om te leren ontwikkelen voor de iPhone.
Deze twee boeken zijn Objective C 2.0 van stephen kochan en het iPhone developer's cookbook. Het eerste boek begrijp ik zeer goed maar het tweede boek is een pak moeilijker.:confused: Nu zou ik binnenkort nog een derde boek willen kopen. Wat zou ik dan het beste kopen? Een boek dat gaat over Cocoa of een boek dat zeer simpele programma's illustreert. Volgens mij koop ik het best een boek dat gaat over cocoa. Dit staat ook in het developer's cookbook. Dus zou ik een boek kopen dat gaat over cocoa of een zeer makkelijk iPhone ontwikkelboek. En indien de laatstvernoemde welke zou je dan aanraden. Ik weet wel een goed boek voor cocoa. De schrijver is aaron Hillegas. :cool:

gekkepietje 10-05-10 09:45

Deze:
APRESS.COM : Beginning iPhone 3 Development: Exploring the iPhone SDK : 9781430224594

Ik heb de 2.x versie en die is erg goed.

Jonaske_ 11-05-10 18:26

Mijn grote vraag is of ik een Cocoa-boek of een iPhone-development boek moet kopen. Dat het boek beginning iPhone development goed is heb ik al meerdere malen gelezen ;). Enkel: ik weet niet zeker of ik het meest ga leren uit een boek dat gaat over cocoa of een beginnersboek van iPhone development.:rolleyes:

Geno 11-05-10 21:45

Ik zou voor dat iPhone boek gaan.

Apple heeft uitstekende documentatie voor ontwikkelaars op hun site. Er zijn enorm veel artikelen te vinden over Cocoa op de Dev site van Apple. Verder kan je gemakkelijk de Cocoa api's opzoeken vanuit Xcode.

gekkepietje 12-05-10 09:50

Veel van Cocoa is voor Mac OS X en niet voor iPhone OS. Veel ook wel, maar als je toch voor de iPhone gaat, dan kun je voorlopig beter concentreren op de UIKit en niet de OS X AppKit.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:42.