iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Objective-c voor dummies? (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/60102-objective-c-voor-dummies.html)

mathijstpieters 20-05-10 16:26

Objective-c voor dummies?
 
halo,
Ik wil graag een app gaan maken maar ik heb geen ervaring met een programmeer taal. Ik heb gevonden dat er een "C++ voor dummies" boek is maar je moet app's programmeren met objective-C. Ik wil graag een Nederlands boek waarmee ik een programmeertaal voor de iphone/ipod leer, welk boek is dan het beste?

Whacko 20-05-10 16:46

ik raad aan om eerst even door dit forum te zoeken. Als dat teveel moeite is staat er op de eerste pagina van dit sub-forum ook al een topic over hetzelfde onderwerp: "app leren maken"

Wunk 23-05-10 13:19

Engels is echt een must hoor, je bent zoveel in het Engels aan het werk dat het niet zou uit moeten maken of je een Engels of Nederlands boek leest..

Maar als je een crash course wilt, er is een goed (E-)book en een set video's met een stappenplan op The Pragmatic Bookshelf te koop van Bill Dudney:

The Pragmatic Bookshelf | iPhone SDK Development
Schaf de screencasts ook aan, dit helpt echt een boel om de SDK door te krijgen qua werking, alle code die in 't boek staat is ook te downloaden daar..

Verder is 't wel erg handig als je uberhaupt wat programmeerervaring hebt.., Pascal, Delphi, PHP, bash, wat dan ook, als je eenmaal 1 taal kunt stap je vrij makkelijk over op een andere programmeertaal..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:33.