iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Volume wijzigen met slider laat applicatie crashen (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/61432-volume-wijzigen-slider-laat-applicatie-crashen.html)

Dannybevers 12-06-10 01:07

Volume wijzigen met slider laat applicatie crashen
 
Hallo,

Sinds een x aantal uren geleden hang ik vast op een volumeslider die gewoon niet wil werken.

Mijn doel is namelijk gewoon dat ik het volume van de radio zachter/harder kan zetten m.b.v. een slider. De slider opzich werkt (geluid gaat niet zachter) zolang er geen muziek aanstaat. Zodra die aanstaat en je gaan dan proberen het geluid lager te zetten dan crasht heel de app naar de homescreen.

Code:

- (IBAction) volumechanged;

IBOutlet UISlider *myslider;

- (IBAction) volumechanged {
        [streamer setVolume:myslider.value];
}

Verder krijg ik een melding bij [streamer setVolume:myslider.value];

warning: 'AudioStreamer' may not respond to '-setVolume:'
warning: (Messages without a matching method signature


Ik weet niet of jullie meer nodig hebben dan deze info maar ik ben totaal de weg kwijt. Ik heb al eens geprobeerd met verschillende youtube tutorials te gaan uitwerken. Maar hij blijft crashen wat niet de bedoeling moet zijn.

Hoop dat iemand mij het verlossende antwoord heeft waarmee ik heel blij mee zal zijn ik kom er niet meer uit het blijft bij mij nog een groot raadsel hoe dit opgelost kan worden aldus hier.

Alvast bedankt!

Danny

Dannybevers 12-06-10 13:38

Na een paar uur zoeken heb ik het opgelost gekregen door een aantal stukken code van cocoalove streaming app te gebruiken. Dit was uiteindelijk de oplossing voor mijn app ^^

wubbe 14-06-10 09:17

Een tip: Als je een warning krijgt als "Warning: Object may not respond to -method" beschouw dat dan niet als een warning maar als een error.
Je roept een niet bestaande methode aan van een object.

(eigenlijk roep je geen methode aan, maar je zendt een message, maar in dit kader is dat niet zo van belang)

pjcr 11-08-10 21:53

Zou het kunnen dat je eerst een minimum en maximum waarde van je UISlider moet definieren? (ik weet niet welk soort "object","waarde" de setVolume methode wil hebben?)

ik maakte een tijdje terug een programma om de achtergrondkleur te veranderen van mijn iPhone (3 UISlider) voor Rood Groen Blauw.

iPhone de UISlider

(nog maar net van blog systeem veranderd, dus de tekst kan soms wat door elkaar zitten). De brond file zit er niet bij denkik, als je wil hebben kan je altijd @pjcr sturen op twitter, of hier vragen


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:17.