iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Download bestand vanaf een server (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/73846-download-bestand-vanaf-server.html)

sentmen 04-10-10 15:30

Download bestand vanaf een server
 
Hallo,

Ik ben bezig met een eigen app te maken. Maar omdat het kan zijn dat elke week het iets anders kan zijn wil ik zeg maar een .sql bestand vanaf een server downloaden. Is dat mogelijk of kan ik beter iets anders gaan doen. Het gaat eigenlijk om een lijstje namen met wat gegevens daarin. Ik heb zelf wat kennis van mysql en php dus dat zal geen probleem moeten zijn. Ik heb dit op google gevonden iPhone SDK Tutorial: Reading data from a SQLite Database | dBlog.com.au maar ik wil zeg maar dat elke keer als je mijn app opent dat hij die .sql bestand van mijn server download. Is dat toevallig mogelijk?

Groeten Sentmen.

Whacko 04-10-10 15:47

ja, dat kan. Zou niet weten waarom niet. google ff, en je vindt zat pagina's over files downloaden van een server.

sentmen 04-10-10 15:53

Ja. Maar ik kom er niet uit. Ik had ook al een code. Maar die deed het niet goed. Ik denk dat het in 1 of 2 regels zou moeten werken. Maar is er niemand die die paar regels even hier opschrijft?

Whacko 04-10-10 17:11

http://developer.apple.com/library/ios/#documentation/Cocoa/Conceptual/URLLoadingSystem/Tasks/UsingNSURLConnection.html#//apple_ref/doc/uid/20001836-BAJEAIEE

sentmen 04-10-10 18:53

Ik heb dit gevonden. Maar kan ik hier wat mee? Want ik wil eigenlijk dat het bestand alleen wordt gedownload naar de iPhone, dus hij mag er verder niks mee doen.

Code:

NSError *err = [[[NSError alloc] init] autorelease];
NSString *url = [[NSString stringWithFormat:@"http://myurl.com/mypage"] stringByAddingPercentEscapesUsingEncoding:NSUTF8StringEncoding];
NSString *myTxtFile = [NSString stringWithContentsOfURL:[NSURL URLWithString:url] encoding:NSUTF8StringEncoding error:&err];
if(err.code != 0) {
    //HANDLE ERROR HERE
}


Then to save it you can use:


  [[NSUserDefaults standardUserDefaults] setObject:myTxtFile forKey:@"MyFile"];

  And to retrieve it:
NSString *myTxtFile = [[NSUserDefaults standardUserDefaults] stringForKey:@"MyFile"];

EDIT: Als het via FTP makkelijker kan mag het ook wel.

sentmen 04-10-10 19:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Whacko (Bericht 576591)

Kan het op een nog moeilijker manier?

Whacko 05-10-10 03:15

Sorry hoor als het te moeilijk is, maar dit heb je in 5 minuten in je app zitten.

sentmen 05-10-10 14:25

Sorry whako. Wat ik heb gezegt was niet zo bedoeld. Ik bedoel het op de manier van: Heb je iets wat net iets simpeler kan. Ik doe nu 1 a 2 weken objective c en moet nog veel leren met dat.

Ik zal even precies zeggen wat ik wil. Ik heb een groepje waarmee ik muziek maak. Iedereen heeft een eigen bijnaam. En in dat groepje heeft bijna iedereen een iPhone of een iPod met jailbreak. Mij leek het wel leuk om een app te maken met alle namen, welke bijnaam, waar ze wonen enz. Maar het kan zijn dat er mensen bij komen. En dan moet ik helemaal een update maken enz. waar ik veel tijd aan moet besteden (zoveel tijd is het niet maar ze moeten mischien wel elke week updaten) en daar houden niet veel mensen van.

Groeten Sentmen

sentmen 06-10-10 13:33

Ik ga het toch maar in rss/XML doen. Maar wat mijn vraag nu is. Is het mogelijk om het meteen het XML bestandje vanuit de server te openen. Is dat mogelijk?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:29.