iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Overeenkomst tussen opdrachtgever en ontwikkelaar (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/79575-overeenkomst-tussen-opdrachtgever-ontwikkelaar.html)

guided tours 08-12-10 17:12

Overeenkomst tussen opdrachtgever en ontwikkelaar
 
beste allen,

ik wil binnenkort een overeenkomst sluiten met een ontwikkelaar, zodat deze voor mij een iPad applicatie kan maken. Natuurlijk wil ik er zeker van zijn dat hij niet met mijn idee gaat lopen... Ik ben dus op zoek naar een document waarin we afspreken dat alle ontwikkelingen mijn eigendom blijven en hij geen enkel deel of idee mag gebruiken voor eigen doeleinden of voor andere klanten.

Heeft iemand hiermee ervaring, of heeft iemand al zo'n document dat ik kan gebruiken?

Thanks

Whacko 08-12-10 17:54

Ik denk dat je moet denken aan een Non Disclosure Agreement. Of iets dergelijks.

Aan de andere kant... een servetje met handgeschreven: "ik beloof niet met het idee: ... ervan door te gaan". Wat ondertekend is door je ontwikkelaar, is ook rechtsgeldig ;)

Kortom, gewoon een contract opstellen met jouw voorwaarden, en de voorwaarden van je ontwikkelaar, en dan ondertekenen. Hoeft niet 20 pagina's advocatenpraat te zijn.

wubbe 09-12-10 09:58

Geheimhoudingsverklaring
 
Dat vraagt om een geheimhoudingsverklaring. Ik heb er wel eens een gebruikt van de Novu (de Nederlandse orde van uitvinders) die natuurlijk vaker hiermee te maken hebben.
Deze geheimhoudingsverklaring kun je hier downloaden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:34.