iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Website in app openen (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/79929-website-app-openen.html)

joeriblaau 12-12-10 22:53

Website in app openen
 
Hoi ik ben nu bezig met een app raar ik zoveel mogelijk elementen in wil stoppen om als beginner wat te leren: RSS, Maps, navigation bar en tab bar, enzovoort. Maar eigenlijk loop ik bij de RSS al vast. Ik heb nu wel de nieuwslijst met titels, maar als ik op een titel klik kom ik in safari. Ik wil het graag in de app houden net als telegraaf app, tweakers app, enzo. Hoop dat jullie me kunnen helpen, er staat weinig over rss in een app op Google, iig niks bruikbaars.

Met groet, Joeri

Geno 13-12-10 02:48

Als je de website niet in Safari wil openen, maar direct in je app, kan je een UIWebView gebruiken.

Als je de data wil presenteren zoals in de Tweakers app gebruik je een XMLparser (TouchXML en NSXMLParser zijn 2 goede) of een JSONparser (JSON Framework is een aanrader).
Daarmee bewerk je de data die je van een website haalt en filter je de belangrijkste informatie, zoals de titel, tekst en foto's. Die data moet je dan op de juiste manier presenteren in je app.

joeriblaau 16-12-10 08:01

En zijn hier dan ook goede boeken over of tutorials? Want ik ben zo als ik zei beginnend en de code nog niet zo goed.

Geno 16-12-10 22:06

Ik zou me dan eerst verdiepen in de programmeertaal en algehele basis van Cocoa Touch frameworks (dus het gebruik van NavigationBars ed.).
Daar zijn in ieder geval zat boeken en tutorials over te vinden.

Over het gebruik van JSON en XMLparsers vast ook wel, maar ik heb geen bronnen voor je. NSXMLparser is geschreven door Apple zelf en kan je in de Apple documentatie vinden. Voor TouchXML en JSON framework ben je aangewezen op andere bronnen.

Als je app al nieuwslijst met titels kan presenteren, dan heb je vast gebruik gemaakt van een parser.
Als je een titel uit de data kan halen, kan je met wat aanpassingen ook de rest van de data eruit halen.

Wat ik doe is, als de onbewerkte data in mn applicatie komt, dat ik alles eerst in een NSLog() laat presenteren. Op die manier kan je de structuur van elke RSS feed bekijken in de Console en weet je welke elementen je kan gebruiken om de juiste data te presenteren.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:48.