iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Verkrijgen informatie voor app (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/82115-verkrijgen-informatie-voor-app.html)

erm 11-01-11 13:03

Verkrijgen informatie voor app
 
Hoi Allen,

Ik ben aan het orienteren om een iphone app te maken. Zelf zit ik nog met een vraagstuk, waar haalt men alle input informatie vandaan? Een voorbeeld wat ik gezien heb bijv is, een app van dichtbijzijnde pin automaten. Dit heeft een particulier geschreven en is niet door een commercieel bedrijf gemaakt, en zo zijn er nog meer apps.

Waar haalt men deze informatie vandaan? Is er een deal gesloten met een adverteerder ofzo, of kun je deze info via google ophalen?

Alvast bedankt.

wubbe 11-01-11 15:29

Dat verschilt per geval. De ene keer is de informatie publiek en de andere keer moet je de info zelf aanleveren, een derde keer moet er voor betaald worden.

Enkele voorbeelden: De Applicatie 'Trein' haalt zijn informatie van NS Mobile - Journey planner. Daar begon de NS moeilijk over te doen over copyright en zo, maar dat is natuurlijk onzin. De NS is er voor om ons te vervoeren en verdient zijn geld niet met het verstrekken van spoorboek-informatie.

Iets anders is het natuurlijk als een organisatie geld verdient aan deze informatie. Als je bijvoorbeeld een App zou maken die de informatie van De Telefoongids Bedrijvengids, telefoonboek, telefoonnummers en adressen zou halen dan zou ik wel een advocaat op de stoep verwachten. Dit bedrijf verdient daar zijn geld namelijk mee.

Nog een ander geval: Apps die een tv gids willen weergeven moeten de informatie gewoon kopen. Die informatie is niet publiekelijk beschikbaar.

Tenslotte ook de pin-informatie die jij aanhaalde: Die informatie is gewoon van het internet te halen en het lijkt mij dat de banken daar niet moeilijk over gaan doen als je dat gebruikt in een App. Banken verdienen met heel andere activiteiten (te) veel geld, maar niet aan de verkoop van pin-locatie-informatie.

Conclusie: Het hangt er maar helemaal van af. Een onderzoekje vooraf lijkt me wel aan te bevelen.

Geno 11-01-11 19:52

Yahoo en Google API's geven veel informatie. Wel leuk om te kijken wat voor informatie ze aanbieden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:33.