Hoogte UITableViewCel

Hoogte UITableViewCel discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik ben bezig met wat oefenen om gegevens te parsen van het internet en dit mooi in een tableview te plaatsen. Dit lukt hij ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 17 January 2011, 00:02
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard Hoogte UITableViewCel

Hallo,

Ik ben bezig met wat oefenen om gegevens te parsen van het internet en dit mooi in een tableview te plaatsen.
Dit lukt hij plaatst alles mooi in een cel precies zoals ik wil alleen krijg ik niet genoeg tekst in een cel, naar een regel word de tekst afgebroken met ... dat de cel dus vol zit lijkt me.

Nu gebruik ik een delegate-methode om de cel grote te bepalen:

Code:
- (CGFloat)tableView:(UITableView *)tableView heightForRowAtIndexPath:(NSIndexPath *)indexPath {
	return GroteVanCel; 
}
Maar er komt niet meer ruimte voor tekst, dit doet hij niet vanzelf.
Heeft iemand een idee hoe ik kan bepalen hoeveel ruimte er op de regel in de cel mag komen dit is namelijk wel mogelijk.

Bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 January 2011, 18:50
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Wil je standaard alle cellen vergroten?

Dan kan je gewoon dit gebruiken:
Code:
tableView.rowHeight = 77;
En/of je kan aan de titlelabel in de cell aangeven hoeveel regels hij mag.
Dit kan met:
Code:
cell.titleLabel.numberoflines = 2 // of 3, 4, 5, enz.. of 0 voor oneindig
  #3  
Oud 17 January 2011, 21:54
Geno's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Goud) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2009
Berichten: 251
Send a message via twitter to Geno
Standaard

Wil je cellen met wisselende groottes of wil je 1 vaste maat gebruiken?

Bij het eerste gebruik je de delegate method die je nu gebruikt.

Bij het tweede gebruik je tableView.rowHeight.

De delegate method kan je ook gebruiken om 1 maat vast te stellen, alleen lever je performance in als er veel cellen op het scherm getekend moeten worden.
In dat geval doe je gewoon return 88; bv.
__________________
iPod touch v3 - iPod Nano 2011 - iMac 27" - iPhone 4S - iPad 2 - MacBook Air 11,6"
  #4  
Oud 17 January 2011, 22:24
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Of je bepaalt de cel-hoogte in IB.
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #5  
Oud 18 January 2011, 11:27
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Ik denk dat ie problemen met een label IN de tableViewCell heeft. Die zal standaard niet multiline zijn, en dus niet naar een "volgende regel" springen als je de cell groter maakt.

Je zult dus een custom TableViewCell moeten maken met een label dat meerdere regels bevat.
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #6  
Oud 18 January 2011, 11:37
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Je hoeft geen custom TableViewCell te maken, ook met de standaard gaat het:
Code:
cell.textLabel.numberoflines = 2; // of 3, 4, 5, enz.. of 0 voor oneindig
(Gelijk aan het stukje van Psychonikeo)
  #7  
Oud 18 January 2011, 14:17
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Ah kijk... ik dacht dat die misschien readonly zou zijn
  #8  
Oud 18 January 2011, 14:56
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Nee, in principe kan je alles aanpassen net zoals bij elke andere UILabel.
  #9  
Oud 18 January 2011, 18:07
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

cell.textLabel.numberoflines = 2;

Werkt niet, heb vanalles geprobeerd ben maar eens bezig gegaan met een custom cell
  #10  
Oud 18 January 2011, 22:24
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dreissen Bekijk bericht
cell.textLabel.numberoflines = 2;
dat werkt wel. Zeker weten!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Chromen rand of beeldscherm ongelijk in hoogte. erick12345678 iPhone algemeen 13 11 August 2009 14:51
topple->hoogte->Freeplay jpke iPhone Apps 1 27 December 2008 15:24

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:08.