iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Ontwikkelen voor iOS (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/)
-   -   Tabel kopieren (https://forum.iculture.nl/f133/development/f58/ontwikkelen-voor-ios/99865-tabel-kopieren.html)

Developer 04-10-11 11:03

Tabel kopieren
 
Beste,

Ik ben momenteel bezig met een app, en daarvoor moet ik een tabel van een site afhalen. Ik hoef alleen maar de tabel in een UITableView te zetten, maar hoe kopieer ik de tabel nou in mijn iphone app?

Hij moet van een site afkomen, dan zoekt de iphone app in de broncode naar de <div id=""> van de tabel, en zet deze in een UITableView.


Maar hoe moet ik nu programmeren bij de app, dat hij dit stukje code opzoekt, en door een XML of HTML paarser gooit?

Alvast bedankt voor jullie antwoord

JornZ 04-10-11 15:42

Het idee van een parser is niet dat je alleen dat stukje van de html broncode/pagina erin "gooit" maar de hele pagina. Het correct parsen levert je de informatie in een format wat je kunt verwerken met je programma. Dat is het idee, de parser "zoekt" de tabel die je wilt en juist niet de app (ook al wordt de parser uiteraard een deel van de app). Ik verwoord het even zo omdat ik het gevoel kreeg dat jij dit zo ziet. Er zijn bestaande parsers, waarvan de code vrij beschikbaar is, welke je kan verwerken in je app. Je zult daarvan de "handleiding" moeten lezen om te zien hoe je daarmee het stukje wat jij wilt hebben uit de html kan halen. Maar vaak zijn er commando's te geven als vind de 3e tabel (td) etc.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:25.