iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 2e generatie en 3e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/)
-   -   slechte geluidskwaliteit Spotify via ATV3 (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/130137-slechte-geluidskwaliteit-spotify-via-atv3.html)

dakoota 21-11-12 11:29

slechte geluidskwaliteit Spotify via ATV3
 
Even een vraag:

sinds kort beschik ik over een ATV3 en een ipad3. Als ik via airplay spotify stream naar de ATV3 dan valt mij op de het geluid minder goed is op mijn Onkyo 509 versterker (model 2011). Ik bedoel daarmee het volgende: via airplay/ATV3 is het geluidskwaliteit 2.0 ch PCM. Als ik mijn ipad direct via een standaard apple-kabel aansluit op de USB ingang van mijn Onkyo versterker dan is het (digitale) geluid super goed. Hetzelfde geldt als ik gebruik maak van de mogelijkheid om spotify direct op mijn Onkyo af te spelen. De reden waarom ik het via de ipad/ATV3 wil doen is het gebruikersgemak, werken met een apple-kabel geeft namelijk weinig bewegingsruimte en de spotify interface van onkyo is crap/buggy.

concrete vraag is: klopt het dat muziek (spotify/itunes) in PCM 2.0 ch kwaliteit wordt weergegeven. Het is toch ook gewoon 'digitale muziek' die via (in mijn geval) UTP kabel binnenkomt. Ik hoor het graag want ik zoek me gek op internet en vind nergens antwoorden. Alvast bedankt!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:36.