iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 2e generatie en 3e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/)
-   -   ATV3: DTS music (evt. vanaf Synology)? (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/132126-atv3-dts-music-evt-vanaf-synology.html)

AKievits 26-12-12 22:49

ATV3: DTS music (evt. vanaf Synology)?
 
Ik ben al geruime tijd in het bezit van een WD TV Live en kan vanaf een Synology NAS alles streamen wat ik wil (MP3, DTS music, FLAC, MKV Video's, DVD video's, etc.

Nu heb een ATV3 gekregen :-) Helaas lijkt het erg beperkt te zijn en moet ik alles via iTunes doen... Hoewel ik een Macbook white heb en iTunes gebruik voor mijn MP3's lukt het me niet om DTS-muziek in iTunes te krijgen, laat staan naar de ATV3 te krijgen. Idem voor video...
Ik kan DTS muziek (.wav bestanden) weliswaar importeren in iTunes, maar als ik het vanaf de MAC of vanuit de ATV3 interface af wil spelen krijg ik de bekende ruis te horen, mijn receiver lijkt het niet meer als DTS te interpreteren (aangesloten via glasvezel, 5.1 receiver).
Al via internet tips gezien om in iTunes de .wav te converteren naar Apple Lossless...no luck. Streamen vanaf de Synology (DS Audio), no luck.

Is het mogelijk om DTS muziek in iTunes te krijgen en te streamen naar de ATV3? Idem voor films (zal met Handbrake moeten converteren naar juiste formaat, zal wel lukken maar ik moet dus altijd mijn MAC aan laten staan om dat te streamen?)

Als dit kan is het nog ok, met name voor muziek zou ik het prettig vinden. Zo niet, dan is het toch een groot gemis geen DTS meer te kunnen afspelen.
Nu loop ik al geruime tijd met het idee een mac-mini aan te schaffen die dan als iTunes-server kan fungeren met thuisdeling (wat nodig lijkt te zijn voor de ATV3....) maar als ik eerlijk ben is het toch wel wat vreemd ruim €800,- te moeten investeren om een beetje kwaliteit muziek af te kunnen spelen via een ATV3 waar dat met mijn WD TV Live probleemloos werkte...

Alle tips zijn welkom!

Vriendelijke groet,
Arjan Kievits


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:30.