iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 2e generatie en 3e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/)
-   -   Geluid ATV bij het afspelen Itunes film (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/156823-geluid-atv-afspelen-itunes-film.html)

christar 10-08-14 22:34

Geluid ATV bij het afspelen Itunes film
 
Beste,

Ik heb mijn Atv aangesloten op mijn versterker om het geluid via de surround te kunnen horen. Als ik nu filmpjes stream die ikzelf heb opgenomen of bekijk via Youtube komt het geluid prima door.

Nu heb ik een kinderfilm gedownload via iTunes en als ik deze via mijn versterker probeer af te spelen krijg ik een raar geluid te horen (alles behalve de tekst van de film), continue een kraaktoon, precies een of andere bug of dergelijk. Als ik mijn versterker uitschakel en het geluid gewoon via de TV afspeel hoor ik alles wel duidelijk.

Is er iemand die weet hoe dit kan komen of wat ik eraan kan doen?

Alvast bedankt!

iPhoneAlot 11-08-14 05:43

Die 'kraaktoon' duidt op een voor de versterker niet te verwerken digitaal signaal (bijv. 5.1 surround). De eigen opnames hebben een geluidsspoor dat de versterker wel aankan. In de Atv onder instellingen en audio de optie surround uitschakelen, zou het probleem moeten oplossen.

christar 11-08-14 14:03

Beste iPhoneAlot,

Ik heb uw raad opgevolgd en de functie dolby digital uitgeschakeld, geluid werkt nu inderdaad perfect ;), bedankt!!!

:D:D


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:42.