iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 2e generatie en 3e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/)
-   -   Apple TV aansluiten op Versterker (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/162870-apple-tv-aansluiten-op-versterker.html)

dylankieft 03-03-15 13:03

Apple TV aansluiten op Versterker
 
1 Bijlage(n)
Goedendag,

Ik heb een Apple TV die ik graag aan wil sluiten op mijn versterker. Mijn versterker is al weer wat ouder en heeft geen optical Audio poorten. Verder heb ik weinig verstand van audio en heb daarom jullie advies nodig. In mijn versterker heb ik de volgende poorten nog vrij (zie bijlage). Kan ik deze poorten (Links en Rechts) aansluiten op mijn Apple TV via een kabel / kastje? Welk product raden jullie hiervoor aan?

Alvast bedankt.

jap74 03-03-15 13:28

Ik heb een Toshlink converter gekocht. Van digitaal naar ADC Tulp. Even googlen en je vind er wel een. Was destijds rond de EUR 40.
https://www.conrad.nl/nl/goobay-avw7...ng-943761.html

iPhoneAlot 03-03-15 14:02

Als je wel een moderne Tv hebt, dan kun je Apple Tv daarop aansluiten en audio-uit van de Tv naar de versterker.

dylankieft 03-03-15 14:06

Bedankt Jap74 ik ga hier even naar kijken!

En iPhoneAlot, moet mijn tv dan niet altijd aanstaan, ook als ik alleen muziek wil streamen?
Ik wil sowieso de Apple TV ook op de TV aangesloten hebben om beeld te streamen. Maar het moet ook mogelijk zijn om muziek naar m'n versterker (speakers) te streamen als de TV uit staat. Dat is dan denk ik niet mogelijk?

iPhoneAlot 04-03-15 06:04

Ik heb het via mijn afstandsbediening zo geconfigureerd dat het beeld van de Tv uitschakelt. Dus ja, de Tv staat aan, maar met zwart beeld.

dylankieft 04-03-15 14:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot (Bericht 993242)
Ik heb het via mijn afstandsbediening zo geconfigureerd dat het beeld van de Tv uitschakelt. Dus ja, de Tv staat aan, maar met zwart beeld.

Dat zou helemaal perfect zijn. Je TV staat dus gewoon aan, niet in stand-by? Op het goede HDMI kanaal? Maar het scherm staat alleen uit? Heb je toevallig een Philips tv en kan je me vertellen hoe je dat voor elkaar krijgt ?

iPhoneAlot 04-03-15 15:02

Helaas, het is een Samsung UHD. die heeft die functie standaard aan boord. Via mijn Logitech Harmony Ultimate starten achtereenvolgens de versterker met de juiste ingang, de Apple Tv, de Tv op de juiste ingang en als laatste schakelt het beeld uit. De Harmony biedt de mogelijkheid om elke functie afzonderlijk aan een script toe te voegen.
Een kind kan de was doen; elke 6-jarige met een voltooide TH-opleiding kan dat programmeren...

XIII 04-03-15 15:28

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot (Bericht 993269)
elke 6-jarige met een voltooide TH-opleiding kan dat programmeren...

Sorry, off-topic, maar wat is een TH-opleiding?

iPhoneAlot 05-03-15 14:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door XIII (Bericht 993271)
Sorry, off-topic, maar wat is een TH-opleiding?

Technische Hogeschool.
Anekdote: in mijn dorp verkoopt de lokale elektronicaboer die programmeerbare afstandsbedieningen niet meer. Hij werd gek van de eindeloze 'nazorg'.
Mijn opmerking verwijst dus sarcastisch naar de complexiteit om die Logitech te programmeren. Daar ben je wel een dag mee kwijt, maar daarna werkt het als een zonnetje.

PieterEhv 05-03-15 19:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dylankieft (Bericht 993201)
Maar het moet ook mogelijk zijn om muziek naar m'n versterker (speakers) te streamen als de TV uit staat. Dat is dan denk ik niet mogelijk?

Ja dat is in ieder geval mogelijk met de oplossing van Jap74, dwz met een TOSlink naar analoge audio omzetter.

Guest-20170917003111 19-03-15 10:48

Airport Express al overwogen?
 
Beetje late, en iets duurdere, reactie maar ik zie de vraag nu pas.

Zoals gezegd iets duurder, maar wel met een aantal leuke extra's.
Als je een Airport Express aansluit, die heeft gewoon een analoge uitgang, wordt je bestaande analoge versterker (ook) een AirPlay speaker. Heb ik zelf gedaan en bevalt uitstekend. Op de Apple TV kun je vervolgens instellen dat je het geluid via die AirPlay speaker wilt horen. De TV kan vervolgens uit (nadat je de muziek die je wilt horen hebt uitgekozen).

De bonus is dat je alle Airplay mogelijkheden erbij krijgt. In jouw geval betekent dat bijvoorbeeld dat je ook alle geluid van je iPhone over je bestaande audioinstallatie kunt beluisteren. En als je iTunes gebruikt op je windows systeem kun je dat ook koppelen (geloof ik, zelf alleen met een Mac geprobeerd)

Maar het is wel een Apple oplossing, met een Apple prijskaartje. Hoewel je een nieuwe Airport Express al voor (net onder) €89 kunt kopen, dat is voor Apple begrippen niet eens zoveel. Voor de prijs van de goedkoopste Watch kun je er bijvoorbeeld wel vier kopen en nog geld overhouden ;)

dylankieft 19-03-15 15:03

Bedankt nog voor je reactie! Dit zal ik in de toekomst misschien wel gaan doen. Hoe het nu is geworden: Apple TV aangesloten op hdmi van philips tv (alweer oud model). TV had geen modes om beeld uit te zetten, dus de apple tv gaat na 1 minuut in standby en laat wat willekeurige foto's zien. Het werkt en is prima voor nu :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:33.