iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 2e generatie en 3e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/)
-   -   Franse tv via Apple TV en VPN; mogelijk? (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie-3e-generatie/162938-franse-tv-via-apple-tv-vpn-mogelijk.html)

martwout 06-03-15 10:03

Franse tv via Apple TV en VPN; mogelijk?
 
Beste forummers,

Aangezien Ziggo in alle wijsheid heeft besloten om France 2 eraf te gooien ben ik op zoek naar een alternatief. Een schotel wordt lastig. Om die reden ben ik aan het kijken of een mediaspeler i.c.m. VPN en de France Television Pluzz app een oplossing kan zijn. Zover ik het begrijp kan je streamen vanaf de tablet (we hebben een Ipad air) of via de Iphone. Ik denk dat de tablet handiger is.

Nu heb ik dus blijkbaar nodig:

-Franse Itunes-account (uitleg al gevonden)
-App France Television Pluzz (ook helder)
-VPN

Ik zit dus met het laatste. Ik las al mogelijkheden via de router. Dat wil ik dus niet. Zijn er VPN-app's of een instelling waarmee het mogelijk is de app te laten denken dat hij in Frankrijk is. Ik heb een Wi-Fi-netwerk in huis voor het internet die direct door het modem van de provider wordt aangestuurd.

iPhoneAlot 06-03-15 12:58

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door martwout (Bericht 993362)
-Franse Itunes-account (uitleg al gevonden)
-App France Television Pluzz (ook helder)
-VPN

Ik zit dus met het laatste.

Er zijn gratis en betaalde VPN-aanbieders. Na slechte ervaringen met enkele gratis aanbieders (te geringe bandbreedte; storingen; beperkte beschikbaarheid; malware), heb ik nu een account bij ExpressVPN. Dat werkt tot nu toe heel goed voor de US, UK, Duitsland en enkele Scandinavische landen. Er wordt een profiel op de iPad en iPhone geïnstalleerd. Daarna kun je zowel via een app (kaarten met point & shoot), of onder instellingen een locatie activeren. Geen ervaring met Frankrijk, maar ik verwacht niet dat dit slechter zou zijn.
Ik stream meestal via de iPad naar de Apple Tv voor Netflix en Amazon Prime. Als er al problemen zijn, dan is het meestal de Air Play functie die uitvalt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:47.