iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple TV - 4e generatie (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f181/apple-tv-4e-generatie/)
-   -   Wie kent een ATV4 audio workaround (https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f181/apple-tv-4e-generatie/169945-wie-kent-atv4-audio-workaround.html)

PussInBoots 20-12-15 20:31

Wie kent een ATV4 audio workaround
 
Ook ik betreur het dat de ATV4 geen analoge audio uitgang heeft. Te meer omdat de tv die ook niet heeft. Ik probeer nu een workaround te vinden.

Ik heb een Samsung LED UE40B7000 tv met naast een aantal hdmi uitgangen een in/out socket gelabeld EXT (RGB). Hierop kan met een verloopstukje een speciale male scart plug aangesloten worden waarop de tulp stekkers van een kabel naar de verstekker passen. Bij regulier gebruik van de tv gaat het audiosignaal ook zonder problemen naar de versterker.

Echter, als de ATV4 aanstaat en ik bijvoorbeeld een film in Netflix stream, heb ik geen geluid over de analoge versterker.

Mijn vragen:

-Is het vermoeden juist dat hdmi invoer en scart uitvoer niet gelijktijdig op dit toestel mogelijk zijn? Of is dit een kwestie van instellen?
-Welke andere workarounds zijn denkbaar?

divanci 20-12-15 21:00

Redmiddel: SpeaKa Professional AV Extractor [1x HDMI-bus => 2x Cinch-koppeling, Toslink-bus (ODT), HDMI-bus] in de Conrad online shop | 1089872

iPhoneAlot 20-12-15 21:29

Een Tv heeft zelden aan DAC aan boord, dus HDMI-in in de Tv blijft digitaal. De analoge uitgangen krijgen geen signaal, de Toslink uitgang wel. Als jouw versterker geen optische ingang heeft, zul je ergens een DAC moeten invoegen: ofwel achter de optische uitgang van de Tv, of het audiosignaal afsplitsen uit het HDMI-signaal.

PussInBoots 20-12-15 22:02

Beiden bedankt...

De optie van de splitter audio en video kwam al gegooglend als eerste in beeld: hdmi kabel wordt geslit en audio gaat naar analoge versterker. Ik voorzie echter dat dan altijd de versterker aan dient te staan omdat er geen audiogeluid naar de tv gaat.

De optie van ATV via hdmi naar tv en vervolgens via optisch uitgang door een converter naar de versterker geeft dit probleem niet. Ik dacht aan een https://www.kabelshop.nl/HQ-Toslink-...FcvpwgodKZgM0w . Ik veronderstel dat dit zal werken...

iPhoneAlot 21-12-15 04:37

Ja, dat werkt en is een betaalbare oplossing. Als geluidskwaliteit een rol speelt, is afsplitsen uit HDMI wel iets beter.
Overigens wordt bij dat afsplitsen het digitale signaal gewoon nog doorgegeven naar de Tv; de versterker hoeft dus niet aan te staan.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:21.