iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   Jailbreaken iPhone: Wel of geen garantie? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/115530-jailbreaken-iphone-geen-garantie.html)

Deff 04-04-12 19:03

Jailbreaken iPhone: Wel of geen garantie?
 
Ik ben al een tijdje op het web aan het zoeken naar antwoorden op mijn vragen, maar ik ben daar verschillende en uiteenlopende antwoorden tegen gekomen. Nu wilde ik door middel van dit topic (hopelijk) voor eens en voor altijd duidelijkheid voor mezelf creëren omtrent een jailbreak.
Ik heb zelf een iPhone 4S, met softwareversie 5.1, en ik weet ook dat hier nog geen jailbreak beschikbaar voor is, maar ik had dus de vraag:

Vervalt je garantie nou wel of niet als je de iPhone jailbreakt? Ik heb namelijk begrepen dat je garantie vervalt na een jailbreak, maar als je de iPhone weer terug zet naar fabrieksinstelingen dat je jailbreak dan weg is en je wel weer garantie hebt. Het zou 'heel erg simpel' moeten zijn door middel van iTunes, en dat weet ik ook wel, heb het vaak gedaan met vorige toestellen, maar als je iPhone nou daadwerkelijk 'crasht' om het zo maar te zeggen, kan je hem überhaubt nog wel terug zetten naar de fabrieksinstellingen?

Ik loop al een tijd te twijfelen over een jailbreak, omdat ik geen risico wil nemen. Ik ben erg zuinig op mijn telefoon en wil niet dat mijn garantie vervalt, aangezien ik nu ook zeer tevreden ben over het toestel.

Alvast bedankt,

Deff

ronald24e 04-04-12 19:27

Lijkt mij als je iPhone echt crasht en je er echt niets meer mee kunt dat ze dan bij Apple ook niet meer kunnen zien dat hij gejailbreakt is

Deff 04-04-12 19:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ronald24e (Bericht 785307)
Lijkt mij als je iPhone echt crasht en je er echt niets meer mee kunt dat ze dan bij Apple ook niet meer kunnen zien dat hij gejailbreakt is

Ik heb dus gelezen op verschillende forums dat het soms onmogelijk is om je iPhone weer terug te zetten als hij het niet meer doet... Ik weet het ook niet.

Scotth 05-04-12 01:47

De kans dat je iPhone helemaal crasht is nihil. Jailbreak hem gewoon, het is echt geen groot risico. Op een gecrashte iPhone kun je misschien wel een iOS op zetten? Ligt eraan wat er mis mee is.

jpwg001 05-04-12 09:44

Maar de vraag was; kost het je garantie? Ik dacht van niet, omdat het alleen een softwarematige toepassing is, die je snel ongedaan kunt maken.

ad9007i 05-04-12 10:00

Als hij crasht kan je de dfu mode gebruiken Met deze modus kan je ALTIJD terug naar een Non jb toestel


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:44.