iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPod touch: IPSW bestand uitpakken, wijzigen, inpakken (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/141282-ipsw-bestand-uitpakken-wijzigen-inpakken.html)

Scandax 02-07-13 13:55

IPSW bestand uitpakken, wijzigen, inpakken
 
Hallo,

Ik weet niet zeker of ik dit topic in het goede forum heb geplaatst. Mijn excuses als ik het fout heb gedaan :o

Ik wil graag een IPSW bestand uitpakken, de inhoud ervan wijzigen, en daarna weer inpakken. Als ik het bestand uitpak krijg ik onder andere drie DMG bestanden. Ik wil de inhoud van de grootste graag wijzigen. Hiervoor heb ik allereerst iDecrypt (of een variant hierop) nodig. Mijn probleem is echter dat als ik het DMG bestand wil decoderen, iDecrypt geen gedecodeerd bestand plaatst in de uitvoermap. De dmgkey haal ik, net zoals het IPSW bestand, rechtstreeks van de iPhonewiki.

Waarom ik een IPSW wil uitpakken/wijzigen? Omdat het kan, en omdat ik wil weten wat er allemaal inzit en wil kijken of ik dat naar mijn eigen hand kan zetten...

Wie kan mij helpen?

M.v.gr,
Scandax

Guest-20180925190238 02-07-13 14:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Scandax (Bericht 902054)
Ik wil graag een IPSW bestand uitpakken, de inhoud ervan wijzigen, en daarna weer inpakken. ?

Hoe dat op een Windowsbak moet weet ik helaas niet. Op een Mac pak ik het ipsw bestand uit met Pacifist. Dan decrypten met VFDecypt en het decrypted root file system mounten. Hier en daar wat wijzigen. Daarna heel de boel weer inpakken met Pacifist.

Succes gewenst :-)

Scandax 02-07-13 14:26

iDecrypt is een GUI van VFDecrypt voor Windows, las ik op de iPhonewiki. Op zich zou alles moeten lukken, alleen krijg ik geen ouput van iDecrypt. Als het goed is gebruik ik wel de goede key. Zal het dadelijk eens op Mountain Lion proberen...

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 2 juli 2013 om 15:22 ----------

Op Mountain Lion lukt het me wl om hem te decoderen, ook met iDecrypt. Benieuwd of het me ook lukt om hem dadelijk weer in elkaar te zetten met Pacifist. Dank voor de reactie, Timosha :)

Edit: Hmm, toch niet... Kan hem niet mounten ('No mountable file systems'). Heb amper ervaring met Mac OSX, dus het kan best zo zijn dat ik ergens iets fout doe. Wat kan ik hieraan doen?

Scandax 03-07-13 14:46

Ik denk dat het aan iOS 6 ligt. Het IPSW bestand is niet corrupt, en heb het bij zowel de 6.0 als bij de 6.1 firmware geprobeerd. iOS 5 mounten lukt me wel.
Mocht iemand toevallig weten hoe ik iOS 6 volledig kan uitpakken dan hoor ik het graag.
Timosha, nogmaals dank voor je reactie :)

Edit: Nieuw probleem, ik kan de bestanden in de schijf niet bewerken. Via Disk Utility de rechten veranderen van Read Only naar Read/Write werkt niet...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:19.