iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPhone: "Tijdelijke" unlock en jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/40253-tijdelijke-unlock-jailbreak.html)

HeavyB 23-07-09 15:10

"Tijdelijke" unlock en jailbreak
 
Mijn vrouw heeft vandaag haar nieuwe iPhone ontvangen, een zwarte 16GB 3Gs met FW3. Ze kan hem 'in theorie' nog niet echt gebruiken omdat haar Vodafone abonnement pas in november afloopt. Ik begrijp dat een 'tijdelijke' jailbreak/unlock mogelijk is, maar kom er niet helemaal uit! Ik heb me op dit forum gek gezocht en gelezen, maar heb nog een aantal vragen waarvan ik hoop dat jullie die kunnen beantwoorden...

1) Klopt het dat ik de telefoon nu zou kunnen unlocken en jailbraiken, en in november weer volledig naar standaard kan herstellen, dus zonder unlock en jailbreak? Moet ik iets downloaden (firmware?) voor het herstellen of gebruik ik dan gewoon de functie vanuit iTunes?

2) Welke methode is daar het meest voor geschikt? Ik heb ze beiden bestudeerd maar kom niet echt de voor- of nadelen tegen.

3) Kan ik, met de unlock/jailbreak gewoon via iTunes synchronizeren of levert dat problemen op als ik in november het apparaat weer herstel?

4) Wat zie ik over het hoofd? Welk gevaar loop ik, of eigenlijk: mijn vrouw? ;-)

Geloof me als ik zeg dat ik veel gelezen en gezocht heb, maar nog twijfel of ik dit wil gaan uitvoeren en daarom graag wat concrete antwoorden krijg.

Alvast onwijs bedankt voor de moeite,
Jeroen

colliehome 23-07-09 15:24

Kijk eens snel in de wiki voor handleidingen en oplossingen..

HeavyB 23-07-09 16:43

Hej,
Dat heb ik gedaan, maar als ik daar de antwoorden had gevonden had ik de vragen niet gesteld... vooral de eerste en derde vraag zijn voor mij belangrijk! Kun je een jailbreak/unlock volledig ongedaan maken, en kun je gewoon synchronizeren en apps uit de appstore gebruiken?

Frits 23-07-09 16:49

Hallo !
Gewoon nu jailbreaken unlocken,. en in november gewoon met Itunes (met de SIM kaart van je ABBO) weer terug herstellen..
Geen probleem, EN geen wolkje aan de lucht .)

iMario 23-07-09 16:56

Gebruik redsn0w 0.8 om te jailbreaken. Daarna zorg je dat je internetverbinding hebt en open je de Cydia-applicatie. Voeg dan deze source toe: repo666.ultrasn0w.com en installeer daarna ultrasn0w. Start je iPhone opnieuw op en je bent klaar; je kan nu elke simkaart er in stoppen en gaan bellen.

HeavyB 23-07-09 18:35

Bedankt voor deze reacties! Maar voor alle duidelijkheid, deze methodes kunnen straks weer volledig worden verwijderd? Dus alsof de iPhone weer 'als nieuw' is? En ik kan gewoon apps vanuit de appstore gebruiken?

ButcherJF 23-07-09 20:50

Ja en nog eens ja ;)

inton 23-07-09 22:12

Ook ik kan mij Iphone pas over 4 mdn gebruiken.
Heb via Ultrasnow.com software aangeschaft voor 12,95 euro en mijn toestel geunlockt.
Nu gebruik ik tijdelijk mijn Vodafone kaartje.
Het enige wat mij tot nu nog niet gelukt is om app. te installeren na jailbreak.
Cydia start en sluit gelijk weer.

bass 24-07-09 10:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door inton (Bericht 328611)
Ook ik kan mij Iphone pas over 4 mdn gebruiken.
Heb via Ultrasnow.com software aangeschaft voor 12,95 euro en mijn toestel geunlockt.
Nu gebruik ik tijdelijk mijn Vodafone kaartje.
Het enige wat mij tot nu nog niet gelukt is om app. te installeren na jailbreak.
Cydia start en sluit gelijk weer.

Voor 12,95 software aangeschaft? Dat is de grootste onzin, alle benodigde software kun je voor NOP van het internet plukken. Alle handleidingen en benodigdheden staan zelfs op het forum!

jewwy 24-07-09 12:48

Is het niet zo dat je ssl-certificaat vernietigt word als je een unlock doe en de iphone activeer met een andere provider dan die bij de iphone hoort? Je krijgt dan toch een andere ssl-certificaat van een eerder geactiveerde iphone (van iemand anders) waardoor andere de voor jou bedoelde push berichten kunnen ontvangen?

Als dit zo is, is dit dan terug te draaien als je de iphone lock/restore en daarna activeer met de bijbehorende simkaart of blijft je
ssl-certificaat dan onveranderd.

Link


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:51.