iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPhone: 3GS vanaf 3.0 naar 3.1 met upgraden baseband (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/45026-3gs-vanaf-3-0-naar-3-1-upgraden-baseband.html)

RobinvD 03-10-09 18:18

3GS vanaf 3.0 naar 3.1 met upgraden baseband
 
Beste mensen,

Ik heb hier een T-Mobile iPhone 3GS die nu op 3.0 draait met JB (purplera1n). Ik zou nu graag de baseband willen updaten en mijn firmware naar 3.1 willen doen met behoud van JailBreak (geen unlock).
Ik zat zelf te denken aan de volgende stappen:
Herstellen naar 3.0 fabriekstoestand. Updaten via iTunes naar 3.1 en dan downgraden naar 3.0 (via Saurik server). Daarna een custom 3.1 firmware erop zetten.
Zal dit gaan werken? Ik heb nog geen ervaring met restoren e.d...

Bedankt voor het antwoord!

wilfriedd 04-10-09 12:04

Ik heb dit gisteren gedaan met mijn factory-unlocked 3Gs. Bij het volgen van Saurik's downgrade instructies (Caching Apple's Signature Server - Jay Freeman (saurik)) ben ik wel tegen een probleem gestoten. Zoals beschreven in de instructies zal de downgrade naar 3.0 eerst falen, waarna er gewoon opnieuw gerestored naar 3.0 moet worden. Vervolgens zal de downgrade weer falen omdat de baseband niet gedowngrade kan worden. Er wordt dan gezegd dat er dan ofwel gewoon gejailbreakt moet worden, ofwel met irecovery een parameter veranderd. Ik heb meermaals proberen te jailbreaken met redsn0w, maar de jailbreak bleef steeds hangen op "Activating iPhone". De oplossing voor dit probleem is gewoon resetten als de iPhone crasht, en vervolgens de custom pwned 3.1 laden via itunes. De iPhone accepteerde deze gewoon omdat volgens mij de iboot wel al gepatched was door de mislukte jailbreak poging met redsn0w. Een andere mogelijke oplossing kan zijn om toch eerst met irecovery de autoboot parameter te veranderen alvorens te jailbreaken om zo de 3.0 software eerst via itunes te activeren, dan zal redsn0w de "Activating iPhone" stap overslaan.

Als je wil kan ik meer gedetailleerde instructies geven. Veel succes met de upgrade!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:29.