iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPhone: Wel of geen baseband update? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/62955-geen-baseband-update.html)

Burnd 27-06-10 20:09

Wel of geen baseband update?
 
Hallo,

Ik heb een "oude" iPhone 3GS, met tevens oude bootrom. (zojuist gecheckt met iDetector van iH8sn0w). Ik kan dus updaten naar iOS 4. Ik heb nog altijd modemfirmware (baseband) 04.26.08. Nu kan ik voor het updaten naar iOS 4 kiezen (moet wel, heb windows, dus kan niet zelf custom firmware maken) uit verschillende custom firmwares met of zonder baseband update.

Nu vraag ik mij dus af of ik het beste wel of niet voor een baseband upgrade kan kiezen. Aangezien mijn iPhone dus gejailbroken kan worden en inmiddels dus ook nieuwe basebands geunlockt kunnen worden bij gejailbroken toestellen.

Is een nieuwe baseband ook veiliger? of heeft het eigenlijk geen voordelen?

Dutchboy 27-06-10 20:35

niet doen, heeft niet echt voordelen, is alleen zet van apple om jailbreaken tegen te gaan

Sterke-Jerke 27-06-10 20:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dutchboy (Bericht 477647)
niet doen, heeft niet echt voordelen, is alleen zet van apple om jailbreaken tegen te gaan


Das nieuw toch? Een verband tussen jailbreak en baseband. Leg eens uit?

Burnd 27-06-10 20:46

Heeft idd te maken met unlock, dat snap ik. Maar ik wil even weten of het idd veiliger is om de baseband te updaten? of dat het me moeilijker maakt om in de toekomst te unlocken?

The Unbelievable 27-06-10 21:19

Ik zou het gewoon zo houden, het heeft geen toevoeging om nieuwe basebands te nemen en je kan de baseband die jij hebt zekerweten zonder problemen unlocken. Gewoon houden.;)

4iphone 28-06-10 10:34

Helaas is er voor baseband updates geen changelog beschikbaar, maar een nieuwe versie kan b.v. een aanpassing bevatten in het algoritme om te schakelen naar een andere telefoonmast bij minder bereik. Over het algemeen geen schokkende zaken, dat is waar. Maar om te zeggen dat het helemaal geen nut heeft gaat mij wat te ver.
Voor het in de toekomst unlockbaar zijn van een baseband maakt het niet uit welke baseband je nu hebt.

Jij kan met je oude bootrom om dit moment gewoon updaten naar de 'standaard' firmware en dan jaulbreaken en vervolgens unlocken.
LET OP: waarschijnlijk komt er binnenkort een update voor iOS4, met weer een recentere baseband. Deze update moet je dus niet zomaar installeren.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:53.