iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPhone: Upgraden en jailbreak, dataloss? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/63067-upgraden-jailbreak-dataloss.html)

CowBeast 28-06-10 21:46

Upgraden en jailbreak, dataloss?
 
Hi all!

Ik ben afgelopen dagen een beetje te hard van stapel gelopen met men iphone, omdat ik ergens gelezen had dat iOS4 al te jailbreaken was heb ik itunes de update laten uitvoeren zonder rekening te houden met het feit dat je helemaal niet hoefde te updaten om een gejailbreakte versie van iOS 4 te hebben. Maar ik wist dat het zo moest bij 3.1.2 en dus heb ik mij een beetje laten vangen.
Ik heb de update dus uitgevoerd, eens geinstalleerd heb ik een lege iphone (één die nog niet gesynchroniseert is). Maar toen ik deze aankoppelde vroeg hij direct hoe ik men iphone wou configureren met 2 keuzes
- Nieuwe iphone
- Herstellen met oude gegevens (iets in die trend)
Ik koos natuurlijk voor de 2de optie, omdat ik al men gegevens terug erop wou. Dat is nu ook zo, maar het regendruppel scherm enz is terug weg, het icoontje 'hulpprogramma's' enz is verdwenen, met andere woorden hij ziet er terug uit als een FW3.x
Wat ik heel vreemd vind!

Toen wou ik hem jailbreaken via Sn0wBreeze, ik heb het PSW bestandje gemaakt, en dan zo men iphone proberen herstellen en toen kreeg ik de beroemde 1604 error.
Mijn jailbreak lukte dus niet... En ik krijg het maar niet voor elkaar.
Ik heb dan ipv shift+herstellen gewoon op herstellen gedrukt om alles weer normaal te krijgen. Maar dan zit ik terug in begin (de iOS4 met iOS3.1.2 uitzicht)
Weet iemand hoe dit komt? En hoe kan ik nu eigenlijk een normale jailbreak voor iOS4 uitvoeren, ik raak er niet meer wijs uit. Het is allemaal heel chaotisch! Al vast bedankt voor uw moeite! :)

sk8n 28-06-10 22:13

3GS:

ik weet niet hoe het komt dat hij op 3.1.2 lijkt, maar ik denk wel te kunnen verklaren waarom je die error 1604 krijgt.

Waarschijnlijk heb je een nieuwe bootrom (check hier).

De nieuwe bootrom zorgt ervoor dat je geen custom firmware kan herstellen.

3G:

je kan iREB downloaden (van ih8sn0w.com) om zo langs error 1604 te komen AFAIK, ik heb zelf geen 3G.

CowBeast 28-06-10 22:35

Ik heb een 3G,
Ik denk niet dat ik een nieuwe bootrom heb... want ik kon mijn 3G direct jailbreaken met de eerste versie van blackra1n...
Dat 3.1.2 uitzicht krijg ik als ik men gegevens terug heb geladen via itunes... (zonder jailbreak)

sk8n 28-06-10 22:39

als je een 3g hebt dan heb je een oude bootrom, dat verhaal geldt alleen voor de 3 gs.

je kan als het goed is een custom firmware restoren, wanneer je op error 1604 stuit kan je iREB gebruiken om dit te omzeilen. (hoe dit precies werkt kan je even googlen)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:41.