iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 1e gen.: Hoe zit het met Mobistar unlock? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/41045-zit-mobistar-unlock.html)

timbeullens 05-08-09 12:00

Hoe zit het met Mobistar unlock?
 
Ik heb destijds een eerste generatie Iphone geimporteerd uit de states. Werkt geweldig, ondertussen dik anderhalf jaar oud en net de 3.0.1 erop gegooid.

Wat ik me afvraag: Hier in Belgie koop je gewoon een unlockte iphone bij mobistar! Je kan er mee aan de slag met eender welke operator. Updates via itunes zijn geen enkel probleem!

Hoe zit dat nu precies, waar zit die specifieke unlock? En kan een iphone niet achteraf op die mannier geunlocked worden? Nu zit ik steeds te klooien met de redsnow unlock procedures. Wie kan me uitleggen waarom het niet op de "goede" mannier kan en of ik mijn iphone gelijk kan maken aan degene die verkocht worden door mobistar.

Chrisl 05-08-09 12:05

Het is dus een AT&T simlock, AT&T heeft nog niks vrij gegeven over een eventuele unlock. Ik heb navraag gedaan bij iemand die ik ken in Amerika en ook hij was er mee bezig geweest maar het leek er niet op dat het er aan zat te komen. Maar zodra dit wel kan zal je het ongetwijfeld lezen op de homepage van iPc.


EDIT
pas gelijk je profiel ff aan naar 3.0.1


timbeullens 05-08-09 16:26

Waar zit dan juist die lock?

Die Iphone is toch hardware met een firmware (OS) erop?
Ik kan me niet voorstellen dat er hardwarematig een instelling is gemaakt die de lock/unlock doet, dus moet er toch gewoon iets zijn met de firmware. Dus ik probeer enkel te begrijpen waar het verschil zit tussen een belgische iphone van mobistar waar je zo eender welke sim in klan stoppen, en de andere varianten.

Is hier echt niets aan te doen?

Chrisl 06-08-09 07:34

Tja, als mensen dat zouden weten, dan zouden ze ook niet met Yellowsn0w of Ultrasn0w hoeven werken. Tis een goed geheim.

Ik heb een tijdje geleden ook geprobeerd contact op te nemen met AT&T, maar dit was niet mogelijk via de mail. Kon alleen bellen.

Bomans 06-08-09 08:39

Dat gaat via een iPhone Activation Server. Je moet je iphone aan itunes hangen waarna je serie en/of IMEI nagekeken kan worden en zo weten ze of het een (officieel) locked toestel is of niet.

Het loopt dus via servers van Apple zelf.

Chrisl 06-08-09 08:49

Kijk, weer iets geleerd.

Vandaar dat je ook een simlock vrije eerst aan Aitjoenz moet hangen.... (met vervolgens de mededeling "gefeliciteerd" :D ).


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:44.