iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 3G: De opties bij simlock (na FW 3.1) (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/43835-de-opties-simlock-na-fw-3-1-a.html)

icerunner 15-09-09 19:10

De opties bij simlock (na FW 3.1)
 
Misschien handig een sticky-thread te maken voor mensen die per ongeluk naar 3.1 zijn overgegaan, en daardoor (misschien wel voorgoed) de mogelijkheid kwijt zijn om via software te unlocken.

Voor hen de opties op een rijtje (aanvullingen welkom!)

1) Unlock via je provider
Als je toestel oorspronkelijk bij T-Mobile vandaan komt, dan kan je T-Mobile vragen om een unlock. Als je toestel ouder is dan een jaar, is dit gratis. Is je toestel jonger, dan kost het (bevestiging?) circa €120,-. Hoe dit zit als je hem overgekocht hebt weet ik niet zeker, mogelijk heb je een aankoopbewijs oid nodig.
Deze optie is niet mogelijk indien gekocht in de USA

2) Duimen dat er een nieuwe bug gevonden wordt
Als er een nieuwe bug in de meest recente baseband-firmware gevonden wordt, kan de iPhone in de toekomst mogelijk alsnog ge-unlocked worden. Het kan misschien al volgende week zijn, maar mogelijk ook pas volgend jaar, of misschien wel nooit.

3) Hardware unlock
Voordat de software-unlock beschikbaar kwam (yellowsn0w, ultrasn0w), waren er diverse simkaart-addons in omloop. Dit zijn kleine simkaart-vormige stukjes hardware, die je samen met je simkaart in je iPhone stopt. Ze waren te koop onder namen als 'yessim', 'Turbo-sim', 'X-sim', etcetera. Mogelijk dat deze simkaarten weer meer in opkomst komen door de recente lading gelockte iPhones. Iemand die hier meer over weet?

4) Nieuwe simlockvrije iPhone kopen
Ze zijn er echt, de origineel simlockvrije iPhones. Soms zelfs in Nederland te koop via een officieel verkooppunt. Of koop een simlockvrije 3G, die zijn nu redelijk in prijs gedaald.

Pietpatat 16-09-09 20:51

Geldt dit alleen voor de 3G?

Vercauterenkevin 21-09-09 20:30

Met x-sim werkt het al niet.
Dus welke opties blijven nog over.
Ik woon in belgiŽ en heb een iphone 3G van T-mobile dus ze zullen hem niet unlocken voor mij zeker.

WDS001 21-09-09 20:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pietpatat (Bericht 352479)
Geldt dit alleen voor de 3G?

Neen, geldt ook voor de iPhone 3GS!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:57.