iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 3GS: T-mobile unlock 2e abonnement (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/59306-t-mobile-unlock-2e-abonnement.html)

anahari 09-05-10 00:08

T-mobile unlock 2e abonnement
 
Vandaag bij de t-mobile nieuwe abo afgesloten voor 2e iPhone. Ik vroeg of het mogelijk was om die nieuwe te unlocken, kosten 120 euro (niets nieuws).

MAAR heb het nieuwe abonnement later laten ingaan, daarbij vroeg ik hoe het zat met meteen unlocken. Verkoper gaf aan dat ik hem niet via het nieuwe abonnement maar dat ik hem wel op mijn oude iPhone abonnement kon laten unlocken!?

Nu is dat abonnement ouder dan 3mnd, kan dit en hoef ik dan maar 90 te betalen ipv 120?

(ik vraag het hier, want de klantenservice van t-mobile heeft last van wat deskundigheidskuren..)

appleerik 09-05-10 01:25

Ja je hoeft dan maar €90 te betalen omdat je abo dus 3 maand oud is?
Als die ouder is, kan het zijn dat het nog goedkoper is.

Maar waarom zou je hem nu unlocken? Je hebt toch net een 2e abo afgesloten dus als je nog even wacht kan het goedkoper. Als je veel geduld hebt om een jaar te wachten, kun je hem zelfs gratis unlocken.

tomdj 09-05-10 23:21

unlock via T-mobile vs jailbreak
 
Ff een vraag:

Ik ben door een (noodgedwongen) update naar fw3.1.3. mijn softwarematige unlock verspeeld. Kwestie van vergeten de shift toets in te drukken tijdens de restore via Itunes, helaas wist ik het gewoon niet.
Eigen schuld, dikke bult dus.
Via spirit opniewu ge-jb-ed, piece of cake.
Ontbreken unlock is op zich niet zo'n probleem want naast mijn bijna nieuwe 3gs heb ik ook nog een krasvrije 3g liggen die gratis is geunlocked na 1 jaar, en die nog draait op 3.1.2. en is ge-jb-ed met Blackrain.

Mijn vraag is deze:

Stel dat ik niet het geduld heb om op Geohot's nieuwe hack te wachten voor baseband 5.12.01 en ik betaal 9 tienen aan T-mobile voor een legale inlock, bestaat dan het risico dat ik bij een volgende software-update mijn legale unlock verspeel, of kan dat niet?
Kan iemand mij uitleggren wat het verschil is, want de unlock wordt via Itunes ook softwarematig aangeleverd door T-mobile..

Dat ik de jb dan kwijtraak is minder erg, omdat die vaak al snel na introductie van een nieuwe firmware komt, maar een unlock veel lastiger is..

Jazzamataz 10-05-10 10:18

Nee, als je het toestel door TM laat unlocken raak je die unlock nooit meer kwijt!

shapezzz 10-05-10 11:36

Precies, in een database bij Apple wordt het Imei-nummer van jouw iPhone als zijnde simlockvrij aangegeven en dat veranderd niet meer ;)
Alle toestellen zijn in principe simlockvrij en worden door de provider al dan niet voorzien van een simlock, afhankelijk van de afspraken met de leverancier uiteraard ;)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:49.