iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 3G: Iphone officieel unlocken lukt niet (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/73601-iphone-officieel-unlocken-lukt-niet.html)

Mickers 01-10-10 18:01

Iphone officieel unlocken lukt niet
 
Hallo allemaal,

Ik wil mijn (in Nederland bij t-mobile) gekochte iphone via de officiele legale manier unlocken maar dit lukt niet. Ik zou dit via de volgende stappen moeten doen:

1. Zet uw iPhone volledig uit.
2. Plaats een simkaart van een andere provider in het toestel.
3. Zet uw toestel aan. Wanneer het Apple-logo verschijnt, start het toestel goed op.
4. Kies na het opstarten voor ´ontgrendelen´ en toets vervolgens de pincode in van de simkaart die nu in het toestel zit.
5. Verbind nu de iPhone voor een half uur met uw computer, met iTunes opgestart. iTunes dient verbonden te zijn met internet.
6. U kunt uw iPhone tijdens dit half uur niet gebruiken; laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren.
7. Na een half uur koppelt u het toestel los en daarna direct weer aan uw computer, met iTunes.
8. iTunes geeft aan dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd dient te worden. Kies voor ´Ja´.
9. iTunes geeft aan: ´Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij´. Indien het toestel een pincode heeft, kunt u deze nu invoeren.
10. Linksboven op het scherm verschijnt de naam van uw nieuwe provider (horend bij de simkaart). Zo niet, dan dient u het toestel nogmaals los en weer aan uw computer te koppelen.

Leuk en aardig hoor die beschrijving maar het werkt bij mij niet. Nadat ik stap 7 heb uitgevoerd, volgt stap 8 helemaal niet. Iemand enig idee? Uiteraard heb ik mijn telefoon al langer dan een jaar (mijn tweejarig abbo is zelfs al afgelopen) en ik volg ook precies alle stappen op dus daar kan het probleem niet echt in zitten. Bovendien heb ik ook nooit illegale programmatjes gebruikt ofzo.

Groetjes en bedankt alvast,

Mick

timarea51 02-10-10 12:49

lijkt me ook niet dat het werkt
aangezien tmobile hem simlock vrij moet maken dus zou even langs gaan

Jazzamataz 02-10-10 13:08

Je kan bellen met de unlock lijn van TM. Alleen op werkdagen tot 17:00. Hoef je niet langs de winkel.

Murcielaygo 02-10-10 13:13

Je moet voor je dit doet bij T-Mobile aangeven dat het toestel unlocked moet worden.
Daar is een speciaal telefoonnummer voor, dat staat hier ergens op de site.

walberg 07-10-10 20:16

Ik heb afgelopen zaterdag nadat ik 4 keer opnieuw heb moeten bellen naar de helpdesk van T-mobile hetzelfde gekregen, een mailtje dat ik het toestel aan itunes moet hangen.
Ik heb het toestel nu bijna 2 jaar en ik heb er niets dan ellende mee gehad, niet technisch want ik ben zelf reparateur geweest maar gewoon met het netwerk, ik heb in de tijd van 6 februari 2009 tot nu totaal 20 megabyte gebruikt aan internet, overal waar ik kwam in Nederland liet 3g het afweten, ik heb het toestel voornamelijk gekocht dat ik buiten de deur mijn email en mijn sites kan checken, nou dat gaat gewoon niet.
Mijn softwareversie is meen ik 3.1 ik heb nadien nooit meer er wat mee gedaan, ik wil het nu eerst in de originele staat terugbrengen voordat ik hem officieel unlock, dan kan ik hem schoon verkopen, ik vraag mij echter af of ik nu gewoon ondanks dat ik een gejailbreakte versie heb ik gewoon naar de basis 4.1 kan gaan (de update die itunes nu voorsteld)?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:16.