iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 3G: Belgische simlock? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/82329-belgische-simlock.html)

reviresco 13-01-11 22:06

Belgische simlock?
 
Beste forumleden,

Ik heb iets naars dat ik niet 1,2,3 op kan lossen omdat ik er teweinig verstand van lijk te hebben. Situatie alsvolgt: "echte" Belgische 3G, ooit een Mobistar abbo bij geweest, nu van mijn buurvrouw met een Proximus kaart. Ze liet mij haar wekende! aanwinst zien en en ik hing hem aan mijn mac. Ik zag dat hij op 3.1.3 stond en begon zonder na te denken met updaten. De 3G staat nu op 4.2.1 BB 05.15.04 enne, niet meer te activeren met de Proximus kaart. Tot mijn stomme verbazing werken een Nederlandse KPN en Vodafone kaart wel gewoon. Maar zodra ik die Proximus sim er weer in stop, krijg ik het usb kabel iTunes scherm, de simlock tekst en in iTunes de mededeling dat de simcard niet compatibel is. Terwijl de iPhone het er notabene gewoon mee gedaan heeft.

Wie kan mij een beetje op weg helpen. Dank.

Kubbie92 13-01-11 23:51

Ten eerste jouw titel klopt niet echt, want je hebt het over Nederlandse kaarten die werken, ten tweede een Simlock in Belgie op de iPhone = nooit tegengekomen en ten derde, probeer eens een andere kaart?

Waar is de iPhone juist gekocht?

reviresco 14-01-11 09:29

Ik had ook al expres een vraagteken in de titel gezet omdat ik er inderdaad niet helemaal zeker van was. Hij kan fout zijn. DAt geef ik toe. Het gekke is dat de iPhone een serienummer heeft dat wijs op een Belgisch Mobistar exemplaar. DAn zou die dus lockvrij moeten zijn. En dat zou dan weer verklaren waarom een Nederlandse KPN en Vodafone sim er gewoon in kunnen. Maar waarom wordt Proximus niet accepteerd? Ik ben naar een Proximus verkooppunt geweest en heb een nieuwe sim aan laten maken. Ook dat biedt geen soelaas. De iPhone blijft zeggen dat de sim niet 'compatible' is. En nu juist dat snap ik niet goed.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:07.