iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 3G: Te gebruiken op meerdere netwerken? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/87372-gebruiken-op-meerdere-netwerken.html)

davelebowski 23-03-11 15:30

Te gebruiken op meerdere netwerken?
 
Ben zo groen als gras op iPhone-gebied, hopelijk kan iemand mij adviseren.

Ik heb een nieuwe (ongebruikte) iPhone 3G ontvangen, zonder dat daar een abonnement bij zit. Momenteel gebruik ik mijn oude (Samsung-) telefoon, waar een T-Mobile simkaart in zit. Ik wil uiteraard de iPhone gaan gebruiken door mijn huidige simkaart in de iPhone te doen, maar weet niet zeker of dat kan. Ik heb nl ook gehoord dat de iPhone dan op dat netwerk (T-Mobile NL)zou ‘locken’, en het niet meer op andere netwerken te gebruiken is. Dat is nl wel nodig, omdat ik over enkele maanden naar Duitsland verhuis. In Duitsland wil ik de iPhone uiteraard ook gaan gebruiken, en ik zal daar een nieuwe simkaart kopen voor het Duitse netwerk.

Wat adviseren jullie? Moet ik de iPhone eerst simlock-vrij laten maken, zodat ik deze nu en straks in Duitsland kan gebruiken. En zo ja, hoe doe ik dat het beste? Ik heb ook gehoord dat wanneer een iPhone simlock-vrij gemaakt is, je geen gebruik meer kan maken van de app store. Klopt dat?

nickholtus 23-03-11 16:48

Als het een Nederlands toestel is is het simlock-vrij en eenmaal simlock-vrij altijd vrij (behalve bij jailbreak unlock)

davelebowski 23-03-11 17:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door nickholtus (Bericht 654677)
Als het een Nederlands toestel is is het simlock-vrij en eenmaal simlock-vrij altijd vrij (behalve bij jailbreak unlock)

Hi Nick, bedankt voor je reply.
Ik weet niet of het toestel simlock-vrij is, hoe kan ik dat checken?

iNemesis 23-03-11 19:50

Duw een simkaart in :) en kijken wat er gebeurt?
Als het een tmobile toestel is dan is hij zeker simlockvrij!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:36.