iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak apps en thema's (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f9/jailbreak-apps-thema-s/)
-   -   Problemen met verwijderen Sudoku (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f9/jailbreak-apps-thema-s/11352-problemen-verwijderen-sudoku.html)

S.A.F 16-04-08 14:16

Problemen met verwijderen Sudoku
 
Ik heb een lastig probleem met Installer en Sudoku. Het probleem is als volgt: Ik heb Sudoku 1.0 van de WeiPhone source geinstalleerd en gespeeld. Was veel te makkelijk/slecht en dus wilde ik deze weer verwijderen. Via installer lukte het niet omdat installer steeds crashte (terug naar springboard) nadat ik op Uninstall sudoku 1.0 had gedrukt.

Vervolgens handmatig het mapje Sudoku.app uit de Applications folder verwijderd via WinSCP.

Nu het probleem: Nu ik een nieuw Sudoku spel (andere applicatie van een andere source) wil installeren zegt hij "Error: Remove other Sudoku application first."
Via Installer lukt het me dus niet om de oude Sudoku 1.0 uit mijn lijst te krijgen/uninstallen. Terwijl hij eigenlijk al van mijn telefoon af is? Heb ik namelijk handmatig gedaan.

Hoe krijg ik die vervelende restanten van die applicatie eraf!? Bedankt!

ControlSje 16-04-08 14:26

Als je het bestand /private/var/mobile/Library/Installer/LocalPackages.plist bekijkt, dan kun je zien hoe de applicatie oorspronkelijk in geinstalleerd (wel controleren van welke source je de installatoie bekijkt). Ook staat in dit bestand de uninstall informatie. Suc6

S.A.F 16-04-08 14:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ControlSje (Bericht 99375)
Als je het bestand /private/var/mobile/Library/Installer/LocalPackages.plist bekijkt, dan kun je zien hoe de applicatie oorspronkelijk in geinstalleerd (wel controleren van welke source je de installatoie bekijkt). Ook staat in dit bestand de uninstall informatie. Suc6


Na /private/var/mobile/Library/ kan ik alleen kiezen uit Cubeworld en Preferences. Niet uit Installer. Ook als ik op Cubeworld of Preferences heb gedrukt kom ik geen mapje Installer tegen?

ControlSje 16-04-08 15:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door S.A.F (Bericht 99384)
Na /private/var/mobile/Library/ kan ik alleen kiezen uit Cubeworld en Preferences. Niet uit Installer. Ook als ik op Cubeworld of Preferences heb gedrukt kom ik geen mapje Installer tegen?

Heb je nog 1.1.2? Bij 1.1.2 is de folder /private/var/root/Library/.

S.A.F 16-04-08 15:49

Ik heb 1.1.1. Nog steeds is er geen enkele reden om alle moeite te nemen (back-ups, etc.) om te upgraden! De laatste firmwares zijn zelfs niet eens geschikt voor sommige applicaties die het op 1.1.1 wel gewoon doen.

Ik ga het proberen!

S.A.F 16-04-08 16:01

Pfff ik word er geen stuk wijzer van. Sorry ControlSje. Ik heb gezocht hoe ik .plist bestanden met windows kan openen (met XMLSpear). Maar als ik het betreffende Localpackages.plist open krijg ik een hele stamboom met zaken te zien waarbij ik hetzelfde gevoel krijg als toen ik een wiskundeboek opensloeg op de middelbare school...

Denk dat ik de hoop maar opgeef en dat nieuwe Sudoku spel maar vergeet. :-(

Edit: Heb nu toch wat gevonden na wat domweg klikken in XMLSpear. Heb iets over de installatie van Sudoku 1.0 van WeiPhone gevonden (zie foto). Wat moet ik hier nu mee doen om het volledig te uninstallen, en ook uit Installer te krijgen (handmatig)?

http://img501.imageshack.us/img501/9701/73289869hv8.jpg

ControlSje 16-04-08 16:58

ik gebruik altijd WinSPC om de plist bestanden te openen. Als je ervaring hebt om xml bestande te lezen is dit geen probleem. Zo te zien heb je Sudoku geinstalleerd van weiphone.com. Als dit de versie is die je wil uninstallen zul je iets in de trand van onderstaande code zien.
Code:

  <dict>
  <key>install</key>
  <array>
    <array>
    <string>CopyPath</string>
    <string>Applications/</string>
    <string>/Applications/</string>
    </array>
  </array>
  <key>uninstall</key>
  <array>
    <array>
  <string>RemovePath</string>
  <string>/Applications/Sudoku.app</string>
    </array>
  </array>
  </dict>

Als je de uninstall sectie bekijkt zie je wat gedaan moet worden om de applicatie te verwijderen.

Om hem uit de installer te krijgen moet je de hele sectie die betrekking heeft op Sudoku verwijderen uit het bestand.

S.A.F 16-04-08 18:19

Het is inderdaad de Sudoku applicatie van WeiPhone. Ik heb zoals jij dikgedrukt hebt aangegeven al de map Sudoku.app uit applications verwijderd.

Probleem is echter dat Installer nog denkt dat Sudoku van weiphone is geinstalleerd. Uninstall werkt dus niet (crasht) voor Sudoku. Omdat Installer nog denkt dat Sudoku van weiphone er nog in staat kan ik ook de nieuwe Sudoku game (andere source) niet installeren. Dan krijg ik "Error: Remove other Sudoku first".

Vraag is dus (denk ik): Hoe krijg ik handmatig Sudoku van weiphone uit de lijst met geinstalleerde applicaties in Installer!?

S.A.F 16-04-08 22:16

ControlSje, enig idee?

ControlSje 16-04-08 23:20

Om de installer te laten "weten" dat de applicatie verwijderd is zul de betreffende sectie uit LocalPackages.plist moeten verwijderen. Als je niet precies weet wat allemaal verwijderd moet worden mag je mij het bestand wel versturen dan kan ik de nodige wijzigingen maken e het gemodificeerde bestand terug sturen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:44.