iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak apps en thema's (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f9/jailbreak-apps-thema-s/)
-   -   MobileRSS Reader in 1.1.4 (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f9/jailbreak-apps-thema-s/8895-mobilerss-reader-1-1-4-a.html)

bluevoice 06-03-08 23:26

MobileRSS Reader in 1.1.4
 
Een van de programma's die ik al vanaf versie 1.0.2 gebruik is MobileRSS Reader. Na de update naar 1.1.4 krijg ik dit programma niet meer werkend. Het programma deed het OK onder 1.1.3 maar onder 1.1.4 kan ik feeds niet meer opslaan. Het vreemde is dat het Springboard icoontje aangeeft dat er ongelezen feeds zijn. Ik heb alle permissies nagekeken onder voor de Mobile en Root gebruikers maar het mocht niet baten.

Heeft iemand de MobileRSS reader werkend gekregen onder 1.1.4 en zoja hoe?

sjowol 07-03-08 00:01

nee, en ik heb er ook al een draadje over... :P

ControlSje 07-03-08 12:09

Bij mij werkt ie wel. Ik heb net de Apple feed mbv Quick add toegevoegd en krijg 20 nieuwe berichten. Maar bij handmatig toevoegen doe ik waarschijnljkn iets verkeerd krijg de melding "Could not access feed".
Ik heb http: //reader.mac.com en http: //reader.google.nl (zonder spatie natuurlijk) geprobeerd.

Ik heb wel een aantal dingen gepatched voordat ik MobileRSS geinstalleerd heb maar na de installatie heb ik geen rechten of andere dingen aangepast.

bluevoice 07-03-08 12:11

Wat heb je gepatcht dan?

ControlSje 07-03-08 12:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice (Bericht 77882)
Wat heb je gepatcht dan?

Ik heb van mijn /private/var/root met een symlink laten verwijzen naar /private/var/mobile. Ik weet dat er een aantal gebruikers zijn die geen voorstander zijn van symlinks maar deze fix heeft mij in ieder geval een heel aantal problemen helpen voorkomen. Ook heb ik de owner van de /private/var/mobile omgezet naar mobile maar dat was voordat ik geinstalleerd heb dus dat zal van geen invloed zijn geweest.

EDIT
Je kunt de symlink alleen aanmaken als de originele folder niet root folder niet meer bestaat dus ik heb eerst de root folder gemoved naar een root.bck folder daarna alle folders en bestanden die in de root.bck stonden en nog niet in de /private/var/mobile folder gekopieerd.

EDIT
Ik heb net de installatie iets beter bekeken en gezien dat deze een aantal folders en bestanden heeft geplaatst onder de /private/var/mobile folder. Het kan zomaar zijn dat deze gegevens bij de originbele installatie onder /private/var/root geplaatst zijn. Dit zijn de folders die ik zo op het eerste moment zie:
/private/var/mobile/Library/Caches/RSS
/private/var/mobile/Library/Preferences/MobileRSS
De owner van deze folders is bij mij mobile
Mischien werkt veplaatsen of omzetten van owner ook.


bluevoice 07-03-08 12:24

Heb je versie 2.3 of versie 2.4.1 want bij versie 2.4.1 is de plaats waar de feeds en Preferences worden opgeslagen veranderd in private/var/mobile. Een symlink aanmaken onder versie 2.4.1 heeft dus niet zoveel zin.

ControlSje 07-03-08 12:35

Ik heb versie 2.4.1

EDIT
Als de plaats van de preferences aangepast is heeft die symlink inderdaad geen effect. Maar ik kan niet zien waar hij origineel geinstalleerd wordt omdat ik die symlink heb ;). Er wordt trouwens ook nog een cache aangemaakt (zie 2e edit van mijn vorige post)

EDIT
Kan het niet zo zijn dat hij geinstalleerd wordt in /privat/var/mobile maar dat de applicatie zelf nog kijkt naar /private/var/root? Dit zou kunnen verklaren dat het bij mij wel werkt omdat beide in mijn geval naar dezelfde folder verwijzen. Het is maar een idee maar zou zo maar kunnen zijn....En dan heeft deze symlink wel degelijk effect


bluevoice 07-03-08 16:10

Ik heb even in repo gekeken naar de plaats waar de bestanden worden opgelsagen:

Code:

<string>/Library/LaunchDaemons/com.codegenocide.mobilerss.plist</string>
<string>/usr/local/sbin/RSSDaemon</string>
<string>/Applications/RSS.app</string>
<string>/var/root/Library/Preferences/MobileRSS/com.codegenocide.mobilerss.plist</string>
<string>/var/root/Library/Preferences/MobileRSS/rss.db</string>
<string>/var/root/Library/Preferences/MobileRSS</string>

Zo te zien wordt toch alles in Root opgeslagen. Ik zal vanavond kijken of bij mij het een en ander toch in Mobile staat opgeslagen.

sjowol 07-03-08 17:44

De beichtten kreeg ik ook wel in de reader btw, alleen is het hem nooit gelukt safari te openen. Jou wel ctrl+s?

ControlSje 07-03-08 19:01

Voor zover ik heb kunnen testen werkt alles, ik kan de berichten openen (is in een viewer niet in Safari) en door op het wereldbolletje te drukken opent Safari de desbetreffende pagina.

Wat me trouwens wel opviel is dat het splash screen nog steeds version 2.3 aangeeft terwijl in de installer 2.4.1 staat. Heb nog geen about knopje gevonden:)

EDIT
Wat me nog niet is gelukt is een feed handmatig in te stellen. Krijg steeds "Could not access feed Please check the url and try again". Heeft iemand een url die zeker werkt zodat ik dat ook tetsen kan.

EDIT
Vergeet de eerste edit het is me nu ook gelukt om handmatig een feed toe te voegen...


sjowol 07-03-08 20:25

ge wel weereens aan die rechtten klungelen ofzo.. for now ben ik wel goed fed up met rss.. eerst liet ie wel de feeds zien maar wou ze niet openen, nulaat ie de feeds niet zien maar laad ze wel (ik krijg het rode popupje) open ik rss however istie leeg.. en safari openen is hem nog nooit gelukt. :(
misschien weer ff de hele mobile folder chownen :P

bluevoice 07-03-08 20:43

@ sjowol: Ik heb precies hetzelfde, ik kan wel feeds opslaan, maar hij laat ze niet zien.

ControlSje 07-03-08 20:59

Zou het niet kunnen zijn dat die symlink toch bij mij het probleem verholpen heeft? Het zou zomaar kunnen zijn dat RSSmobile zijn messagecounter ergens anders vandaan haalt als de daadwerkelijke berichten. Wat gebeurt er als de 2 folders gedupliceerd worden in zowel /private/var/root en private/var/mobile?

defisit 07-03-08 23:17

Mobile RSS werkte redelijk goed onder 112, ook het importeren van een opml file. Vanaf 113 lukt dit niet meer, erg jammer want dit was voor mij het meest gebruikte 3rd party progje op de iphone. RSS is gewoon de shit.

Als ik het blog van de ontwikkelaar goed begrijp gaat het nog wel even duren voordat er een nieuwe release komt, erg spijtig. De release van de SDK ligt hieraan ten grondslag en waarschijnlijk tijd=geld gebrek aan de kant van de ontwikkelaar. Ik hoop iig op een nieuwe release asap!

check zijn blg Dallas Brown - The life of a programmer

bluevoice 07-03-08 23:42

Oplossing gevonden
 
Hehe, ik heb het opgelost via een post op Modmyifone.com.

Voer via SSH de volgende commando's uit:

Code:

cd /var/root/Library/Preferences
mv MobileRSS MobileRSS-old
ln -s /var/mobile/Library/Preferences/MobileRSS MobileRSS

Ik zal ook wat uitleg geven voor de newbies onder ons:

Commando 1 voer je uit om naar de /var/root/Library/Preferences map te gaan
Commando 2: hernoemt de MobileRSS map in de /var/root/Library/Preferences map naar MobileRSS-old (kan naar mijn idee ook verwijderd worden)
Commando 3: maakt een symlink naar de MobileRSS map in Mobile.

Komt op het volgende neer: het programma zoekt de MobileRSS map in root en wordt doorverwezen naar de MobileRSS map in Mobile.

Peter R. zou zeggen: de zaak is opgelost ;)

ControlSje 08-03-08 00:59

Dus toch een symlink.:D Met deze oplossing zet je hem een paar folders hoger en maar op 1 van de MobileRSS folders, maar als je hem op lager level defnieerd denk ik dat je minder problemen hebt met soortgelijke problemen. Of zit er een nadeel aan dit soort symlinks waarvan ik niet op de hoogte ben?

bluevoice 08-03-08 11:07

@ ControlSje: vanaf 1.1.3 heeft Apple 2 gebruikers gedefinieerd (root en mobile) om ervoor te zorgen dat niet alles wat er op de iPhone gebeurd root rechten krijgt (vanuit beveiligingsoverwegingen). Als je een simlink op het hoogste niveau maakt van root naar mobile dan is het onderscheid weg tussen de twee gebruikers (root = mobile).

Ik denk dat programma's die met de SDK worden geschreven de meeste bestanden in mobile zullen opslaan en een klein aantal bestanden in root.

Dit kan voor jou een probleem worden als twee bestanden met dezelfde naam in zowel root als mobile op dezelfde plek moeten worden opgeslagen.

Even wat anders, ik heb de iPhoneclub feed toegevoegd, ik kan de nieuwsitems openen maar zie alleen de titels en verder niets. Bij andere feeds werkt het wel.

ControlSje 08-03-08 11:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice (Bericht 78316)
@ ControlSje: vanaf 1.1.3 heeft Apple 2 gebruikers gedefinieerd (root en mobile) om ervoor te zorgen dat niet alles wat er op de iPhone gebeurd root rechten krijgt (vanuit beveiligingsoverwegingen). Als je een simlink op het hoogste niveau maakt van root naar mobile dan is het onderscheid weg tussen de twee gebruikers (root = mobile).

Ik denk dat programma's die met de SDK worden geschreven de meeste bestanden in mobile zullen opslaan en een klein aantal bestanden in root.

Dit kan voor jou een probleem worden als twee bestanden met dezelfde naam in zowel root als mobile op dezelfde plek moeten worden opgeslagen.

Even wat anders, ik heb de iPhoneclub feed toegevoegd, ik kan de nieuwsitems openen maar zie alleen de titels en verder niets. Bij andere feeds werkt het wel.

@bluevoice
Dank voor de uitleg. Van die 2 users wist ik, ik dacht echter dat alleen een aantal systeem taken met root rechten werden opgestart en dat de iPhone zelf op de mobile user draait. Waarbij de Library voor die systeem taken die opgestart met root op in /system/Library en /Library worden opgeslagen en alle andere taken (lees applicaties) de /privat/var/ ingang nemen.
Omdat de iPhone zelf met mobile rechten draait dacht ik dat eigenlijk /privat/var/mobile genoeg zou moeten zijn en de symlink die ik aangemaakt hebt alleen daarvoor is om applicaties die eigenlijk nog naar een "verkeerde" folder kijken te tweaken zodat deze wel werken.

Maar als ik je uitleg goed begrepen heb zijn er dus ook applicaties cq taken die tijdens het gebruik met root rechten worden opgestart. Dit kan dan een probleem worden, maar nu ik dat weet kan ik daar rekening mee houden. Terug zetten is niet zo'n probleem, ik heb al behoorlijk wat lopen te verplaatsen en kopieeren.:D

bluevoice 08-03-08 11:35

@ ControlSje: kun je even checken of bij jou de iPhoneclub feed goed werkt?

ironmanixs 08-03-08 12:53

@ bluevoice alleen de header is te zien..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:35.