iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Phone 3G, iOS4.2 and iCloud, synchroniseren calendar en contacts ? (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/103792-phone-3g-ios4-2-and-icloud-synchroniseren-calendar-contacts.html)

Woodsoft 07-11-11 17:33

Phone 3G, iOS4.2 and iCloud, synchroniseren calendar en contacts ?
 
Een iPhone 3G kan niet upgraden naar iOS5, en met een 3GS is het misschien niet handig om te upgraden (moet nog blijken hoe snel deze blijft na een upgrade). Maar je wilt wel de voordelen van iCloud gebruiken op je andere Apple apparaten. Misschien dat onderstaande nuttig voor je is.
Als blije gebruiker van mobile me wilde ik toch graag overstappen naar iCloud met al mijn Apple spullen (MacPro, MacBookPro, iPad en iPhone). Echter omdat mijn iPhone 3Gs een kapot schermpje heeft en ik wachtte op iPhone 5 (4s dus…) heb ik zolang van een vriend een iPhone 3G in gebruik. En op de 3G kan geen iOS5 (zelfs geen iOS4.3) en dus geen iCloud. Totdat ik een nieuwe iPhone 4(s) koop heb dus een probleempje om iCloud te gebruiken terwijl mijn meest gebruikte app op de iPhone de calendar is. Maar met een beetje zoeken heb ik de oplossing gevonden. Eerst heb ik de moedige stap genomen om de mobile me account om te zetten naar iCloud, waarbij ik in één klap mijn agendagegevens kwijt was op de iPhone…. en deze stap is onomkeerbaar.
Vervolgens heb ik de mobile me account weggehaald van de iPhone en begonnen om een nieuwe account (Settings>Mail, Contacts, Calendars>Add Account>”Other”) aan te maken voor mijn contacten

http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c.../photo-2-1.png
http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...1/10/photo.png
Voor de duidelijkheid, bij het toevoegen van de Contacts, kies je voor “Add CardDAV Account”, voor de calendar kies je voor “Add CalDAV Account”. Hieronder zie je het toevoegen van een CardDAV account.

http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c.../photo-3-1.png
Het enige dat je hier moet weten is de server “p04-contacts.icloud.com” en natuurlijk je apple id en wachtwoord. Indien deze server niet werkt (en het is niet p04 maar p77 bijvoorbeeld), dan kun je opzoeken welke server jouw account gebruikt. Ik heb dat in iTunes gedaan door mijn (wel geüpdate) iPad daaraan te hangen en dan bij het tweede tabje (Info) te kijken wat daar staat bij de synchronisatie gegevens voor calendar. In mijn geval was dat dus p04, en dat werkte ook voor de contacts. Hetzelfde verhaal gaat op voor de calendar, zie hieronder.
http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...-11.43.15-.png
http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c.../photo-1-1.png
Let op dat je wel SSL aan hebt en dus port 443 gebruikt, maar dit gebeurt als het goed is automatisch.


http://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c...ages/blank.gifhttp://www.fotobakkerij.nl/blog/wp-c.../photo-4-1.png
Vervolgens heb je nu wel extra adressenboekjes en agenda’s op je iphone gekregen, nl. de lokale versies (niet gesynchroniseerd) en de iCloud versie. Selecteer de juiste Contacts Group en Calendar.
Met dank aan Hans Bakker fotografie
iPhone 3G, iOS4.2 and iCloud, synchroniseren calendar en contacts ? » Hans Bakker

Overlord 17-11-11 23:31

MAN!!!!! je hebt geen idee hoe hartelijk ik je kan bedanken!!!!

ik had dezelfde handleiding al gevonden op internet maar daar logde men telkens in met een ander appleID en ... niet met het gekoppelde @me.com adres dat je hangt aan je appleID.
resultaat... mijn calenders syncte wel maar mijn contacten niet.

Bij deze heb jij dus mijn probleem opgelost enkel doordat ik zag dat hij dat @me.com adres gebruikte!!

bedankt, nu moet ik de kerstman iets anders vragen dan een nieuwe iphone :-)

jhoudijk 31-01-12 13:31

Synchroniseren van contacten en agenda op iPhone 3G via iCloud
 
Ik heb de stappen gevolgd van Woodsoft, om mijn contactgegevens en agenda te synchroniseren, maar ontdek dat de contacten niet op de iPhone verschijnen. Misschien dat ik deze zin van Woodsoft niet begrijp: "Vervolgens heb je nu wel extra adressenboekjes en agenda’s op je iphone gekregen, nl. de lokale versies (niet gesynchroniseerd) en de iCloud versie. Selecteer de juiste Contacts Group en Calendar." Waar selecteer ik die?
Ik stel jullie hulp zeer op prijs!

blabal 10-04-12 10:20

serveradres
 
je kan in Lion je serveradres (p01-contacts... of p04 etc.) terugvinden in dit bestand: ~/Library/Application Support/AddressBook/Sources/[iCloud Account ID]/Configuration.plist.

joostdam 31-08-12 00:06

agenda gereed knop reageert niet.
kan niet in mijn agenda


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:50.