iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   gebruik iTunes Match op de iPhone & iPad (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/107775-gebruik-itunes-match-op-de-iphone-and-ipad.html)

wvy 24-12-11 16:38

gebruik iTunes Match op de iPhone & iPad
 
Hoi,

eventjes mijn iTunes Match bevindingen:

Ik heb zo'n 27000 liedjes in mijn iTunes staan. Deze zijn netjes tot 25000 op iTunes Match geplaatst en ik heb iTunes Match dan ook op de iPhone en iPad geactiveerd.

Je kan nu zelf kiezen welke liedjes je lokaal op je apparaat wil opslaan (downloaden). Ook, wanneer je een liedje uit de 'iCloud' op iPhone / iPad afspeelt dan komt het lokaal te staan. Na een tijdje weet je dus echt niet meer welke muziek op de iPhone staat. (Akkoord, er staat een wolkje naast ieder liedje die in de iCloud staat en er staat niets bij als het op je toestel zelf aanwezig is)

Het is bv onbegonnen werk om een lijst van 25000 liedjes op je iPhone af te lopen als er een wolkje bij staat of niet :eek: - er is geen enkele andere manier om te weten welke muziek lokaal op je iPhone / iPad staat.

Verder kan je vanuit iTunes je muziek niet meer beheren. Wanneer je naar je apparaten gaat en daar kiest voor muziek dan staat vermeld dat je muziek beheerd is door iCloud, verder heb je geen enkele optie meer. Dus kijken wat op je apparaten staat, bijplaatsen, beheren .. niets is nog mogelijk vanuit iTunes naar je iPhone / iPad toe. :confused:

Muziekvideo's worden ook niet in iCloud geplaatst wegen 'niet gerechtigd' (ook al zijn ze aangekocht in iTunes Store) en gezien je geen enkele functie hebt om dit handmatig te doen is het niet mogelijk deze op je iPhone / iPad te plaatsen.

Conclusie

iTunes Match is leuk om een backup van je muziek bij Apple te plaatsen. Ook komt je muziek dan in 256kbps AAC file te staan bij Apple als deze gematcht is. (ook al heb jij betere kwaliteit in je iTunes staan hebt) Ander niet gematchte muziek komt in zijn oorspronkelijk formaat bij Apple te staan (geüpload)
Echter is er niet meer dan dan .. indien je echt je muziek wil beheren op je mobiele toestellen dan moet je iTunes Match uit zetten! (dan kan je dit weer vanuit iTunes doen)

Hiervoor betaal je dan netjes 24,99 euro/jaar aan Apple en meer dan een backup / beschikbaarheid van je muziek via internet krijg je niet ! Wil je zelf je muziek beheren dan kan je je euro's beter aan iets anders uitgeven.

(
gelukkig kan je op je apparaten iTunes Match uitschakelen)

(ter info: ik ben een Belgische gebruiker van iTunes Match)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:48.