iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   twee iPhones op 1 apple ID (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/112250-twee-iphones-op-1-apple-id.html)

Nebr 16-02-12 18:10

twee iPhones op 1 apple ID
 
Mijn dochter heeft ingelogd op mijn Appleaccount waardoor haar contacten op mijn iCloud zijn gekomen en dus ook in mijn telefoon. We delen nu alles. Foto's,contacten enzovoort. Hoe kan ik dit weer terugdraaien? En kan ik daarna een tweede Apple-id aanmaken met dezelfde credit card?
Alvast bedankt,
Nienke

WDS001 16-02-12 19:22

Zij zou kunnen instellen dat ze geen gebruik wil maken van iCloud. Ik weet niet of de contacten dan ook automatisch weer verdwijnen, maar je zou dan eventueel eens kunnen kijken wat je handmatig kan doen via http://iCloud.com.

Ik meen dat het niet mogelijk is om een ander iCloud account in te stellen op een iPhone zonder die eerst te herstellen. Je dochter zal dus eerst een reservekopie moeten maken in iTunes alvorens te herstellen. Vervolgens kan je de iPhone configureren met een nieuw iCloud account.

Ik denk overigens ook dat het niet zal mogelijk zijn om een tweede Apple ID aan te maken met dezelfde creditcard, maar je kan dan bijvoorbeeld wel een gratis iTunes account aanmaken voor iCloud en het account met de creditcard houden voor het kopen van apps.

ballegooier 17-02-12 06:52

Heb hier ook 2 Apple id, voor iCloud. Maar we gebruiken 1 Apple id voor de ap store, anders moet je apps 2 x kopen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:10.