iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Apps in icloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/113878-apps-icloud.html)

sverrips 10-03-12 19:09

Apps in icloud
 
Ik zit met de keus om helemaal voor apple te gaan. Ik vind het een geweldig product en ben erg tevreden. Echter kom ik van de linuxkant en daar heb je zelf alles in de hand. Dat gevoel heb ik bij icloud van apple niet. Ik heb dan ook wat vragen over de manier waarop apps enzo bewaard wordt.

Ik wil graag een backup achter de hand hebben voor het geval een apps weg is uit icloud. Alles wat ik dus koop, wil ik dus ook kunnen blijven gebruiken nu en in de toekomst. Ik heb weinig IOS ervaring, dus vandaar mijn vraag. Hoe werkt dat.... stel.... ik koop een app, bijvoorbeeld de al gekochte music studio. Apple bepaalt op een bepaalt moment de app eruit te gooien of de maker stop ermee. Dan is die app niet meer te krijgen in de app store. Blijft hij dan wel bij mij in icloud staan ? Als dat niet het geval is, kan ik dan ooit wel de ipk pakketje terug zetten op de iphone/ipad ? Dezed heb ik namelijk wel.

Ik vind het een beetje een eng idee dat apple lijkt te bepalen wat je mag installeren en wat niet met het oog op het verdwijnen van apps uit de store.

Dank,

ballegooier 12-03-12 16:59

Net als met Linux, zal als de onwtwikkelaar stopt met ondersteuning van bepaalde software (in dit geval de app) op een gegeven moment de app niet meer kunnen werken na 1 of meerdere iOS software updates, ivm compatibiliteit. Dat ligt buiten Apple.

Als Apple een app uit de App Store haalt Ún je bent de app kwijt in je iTunes bibliotheek, kun je gewoon het (door jou gebackupte) ipa bestand naar iTunes slepen, en weer op je iPhone installeren.

Tot slot kun je een complete reservekopie van je iPhone zoals die is (image), opslaan in iCloud, alsook op je computer.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:07.