iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iTunes Match icm thuisdeling en gezinsgebruik? (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/134754-itunes-match-icm-thuisdeling-gezinsgebruik.html)

bvstrien 07-02-13 14:46

iTunes Match icm thuisdeling en gezinsgebruik?
 
Heeft er iemand enig idee hoe iTunes Match werkt in een gezinssituatie?

Ik en mijn vrouw hebben beiden een iPhone en een laptop met iTunes. Ik ben over het algemeen de muziekbeheerder thuis en stel dat ik op mijn account iTunes Match aanschaf en mijn muziek match/synchroniseer, kan mijn vrouw al deze muziek dan via haar eigen apple ID afspelen op iPhone en iTunes? Of moet ik haar machtigen? of moet ik hiervoor Thuisdeling aanzetten (staat overigens al aan).

We hebben namelijk een AppleTV aan onze audio set aangesloten en spelen nu muziek van de iPhone hier op af en via iTunes. Alleen is de muziek dan lokaal aanwez en vreet ruimte.

We willen eigenlijk beiden muziek uit de cloud afspelen, zodat de laptop niet meer aan hoeft en we niet erg veel muziek meer lokaal hoeven opslaan (mits gewenst en dan eventueel downloadn uit de cloud).

We willen natuurlijk voorkomen dat we allebei een eigen iTunes Match account hebben.

Kan dit?? Heb het antwoord hier en op internet zo gauw nog niet kunnen vinden.

Thanx!

tremmal 14-02-13 09:01

Volgens mij moet je op alles hetzelfde apple-id gebruiken, anders werkt het niet.

bvstrien 18-02-13 17:41

Idd, heb het inmiddels aangeschaft op ons gezamenlijke account en dat werkt perfect!

Thanx!

rolfsloots 10-03-13 22:33

itunes match
 
Hoi,
je spreekt van een gezamenlijke id? Ik heb ook itunes match aangeschaft. Als ik de ipad en iphone van mijn vrouw wil aanmelden voor itunes match dan moet ik bij app store haar eigen apple id uitloggen en aanmelden onder mijn id omdat het anders niet werkt. Alleen thuisindeling op de zelfde id is niet voldoende. Is dit echt de enige oplossing? Want dat vind ik niet echt handig, ook de app's download ze nu op mijn id.
Rolf

bvstrien 11-03-13 07:53

Klopt, is de enige optie. Daarom hebben we een gezamenlijk iTunes account, zo kunnen we meteen beiden gebruik maken van de aangekochte apps.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:28.