iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Twee iCloud gebruikers en app store (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/140004-twee-icloud-gebruikers-app-store.html)

stefboreel 31-05-13 11:18

Twee iCloud gebruikers en app store
 
Wij, mijn vrouw en ik, zijn 'grootgebruikers' van Apple devices: een Mac, een MacBook, een Ipad en binnenkort elk een iPhone. Nu heb ik op mijn Apple-ID vele app's aangeschaft via de iPad en deze ook op mijn iPhone kunnen installeren. Mijn vrouw heeft een eigen Apple-ID, met name om de mail enigszins gescheiden te houden. Vraag: kunnen wij, en zo ja hoe, de app's die ik heb aangeschaft ook op de iPhone van mijn vrouw zetten? Moet zij dan inloggen op mijn Apple-ID en na het installeren weer terug gaan naar haar ID?
Bij voorbaat dank voor reacties! :-)

Guest-20180925190238 31-05-13 11:24

Een Apple ID voor de App Store, incl. de Mac App Store, en iCloud kunnen twee verschillende dingen zijn.

Mijn vrouw en ik hebben elk een eigen iCloud Apple ID (@me.com) om één en ander gescheiden te houden. Wat niet gescheiden hoeft te zijn werkt met gedeelde iCloud agenda's en herinneringen.

Voor aankopen in de App Stores gebruiken wij een derde, gemeenschappelijk, Apple ID. Dat Apple ID wordt ook gebruikt om Apple apparaten aan te kopen bij Apple en om die dingen te registreren.

Nogmaals iCloud en de App Stores zijn verschillende dingen. Men kan dus op één apparaat perfect ingelogd zijn met een gemeenschappelijk Apple ID in de App Store en met een persoonlijk Apple ID in iCloud.

Is dat een mogelijk antwoord op jouw vraag? :-)

iphoneEd 31-05-13 12:18

@Timosha. Maar de apps die jullie op de "gemeenschappelijke" ID hebben gekocht, kan je toch niet gebruiken op je eigen ID? Anders doen wij iets verkeerds :-)

Guest-20180925190238 31-05-13 12:42

Waarom niet? :) Mijn vrouw koopt apps met bv. het Apple ID "zij-en-ikke@mac.com" en ik koop apps met hetzelfde Apple ID, dus met "zij-en-ikke@mac.com".

zij-en-ikke@mac.com is dus ons "gemeenschappelijk Apple ID" voor aankopen in de App Store en Mac App Store.

Bubbly 31-05-13 14:45

Het maakt niet uit als het ID dat je in de (iTunes & )App Store gebruikt verschilt van het ID waarmee je bent ingelogd bij de iCloud-pagina.

Je kunt kiezen voor 2 opties:

1. Timosha/Mrs. Timosha hebben elk een eigen ID voor iCloud én een derde ID dat ze beiden gebruiken in de App Store (en Apple Store). Dat kunnen jullie ook doen.
2. Ik begrijp dat je al aankopen hebt staan op je eigen ID. Je kan jouw ID ook bij de iPhone van je vrouw gebruiken in de App Store, terwijl ze met haar eigen ID is ingelogd bij de rest van de services (iCloud).


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:35.