iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   overzetten Apple ID (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/157531-overzetten-apple-id.html)

boswachter85 09-09-14 11:14

overzetten Apple ID
 
Vraagje;
Ik ben al jaren een Iphone gebruiker en sinds 2 jaar hebben we een Ipad. Nu heb ik toen we de Ipad kochten dezelfde Apple ID van mijn Iphone gebruikt op de Ipad.
Inmiddels wordt de Ipad goed gebruikt door mijn vrouw, en minder met mij.

De backups gaan via Icloud, maar ik krijg nu door het vele gebruik van bij apparaten het probleem dat de Icloud geheugen vol zit. Ik wil eigenlijk niet extra geheugen kopen, maar zit er aan te denken om de Ipad een appleID aan te maken van mijn vrouw, met dezelfde creditcard gegevens als mijn AppleID. Hoe pak ik dit het beste aan? Hoe kan mijn vrouw nog steeds alle gegevens van spelletjes ed gebruiken en apps gebruiken die al op de Ipad staan? Ook zie ik dat in IOS 8 Family Sharing er aan komt. Moet ik daarop wachten? graag tips! Want ik wil graag weer een goede backup maken van mijn Iphone op Icloud!

Guest-20180925190238 09-09-14 11:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door boswachter85 (Bericht 969519)
De backups gaan via Icloud, maar ik krijg nu door het vele gebruik van bij apparaten het probleem dat de Icloud geheugen vol zit. Ik wil eigenlijk niet extra geheugen kopen, maar zit er aan te denken om de Ipad een appleID aan te maken van mijn vrouw, met dezelfde creditcard gegevens als mijn AppleID.

Een iCloud Apple ID en een App Store Apple ID zijn in principe twee totaal verschillende dingen. Je kan hetzelfde Apple ID voor beide diensten gebruiken maar dat hoeft niet.

Maak voor mevrouw een eigen iCloud Apple ID aan. Voor de App Store kan zij verder het oude Apple ID gebruiken. Wij doen dat hier ook zo: mijn vrouw en ik heb elk een eigen iCloud Apple ID. Voor de App Store gebruiken wij een ander gemeenschappelijk Apple ID.

boswachter85 09-09-14 11:36

Top! dank je wel Timosha! Dit is wat ik zocht!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:45.